Kombi parçası üretimi vs Züber'de çalışmak
Kombi parçası üretimi vs Züber'de çalışmak
Merhaba, 08.00-18.00 10 saat bir kombi üretimi fabrikasında mı çalışayım sizce asgari ücret+500TL yol parası, yol parası kalıyor bana yakın çünkü yoksa Züber'in taşeron üretim fabrikasında mı? Züber'de çalıştım 1 gün eğer güzel giderse devam edeyim mi? 400TL günlüğü 8 saat yemek ve iki çay molası + sigorta. Öğrenciyim sizce nasıl? Hangisinde çalışayım?
Re: Kombi parçası üretimi vs Züber'de çalışmak
Bu kararı verirken birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin, işin niteliği, çalışma saatleri, ücret, mesafe, sigorta, ilerleme imkanı gibi faktörler önemli olabilir.PixieDust yazdı: ↑22 Haz 2023 00:00 Merhaba, 08.00-18.00 10 saat bir kombi üretimi fabrikasında mı çalışayım sizce asgari ücret+500TL yol parası, yol parası kalıyor bana yakın çünkü yoksa Züber'in taşeron üretim fabrikasında mı? Züber'de çalıştım 1 gün eğer güzel giderse devam edeyim mi? 400TL günlüğü 8 saat yemek ve iki çay molası + sigorta. Öğrenciyim sizce nasıl? Hangisinde çalışayım?
Sizin durumunuzda, kombi üretimi fabrikasında çalışmanın avantajları şunlar olabilir:
Asgari ücret alırsınız ve yol parası da verilir.
Yol parası size kalır çünkü iş yeri size yakındır.
Sabit bir çalışma saatiniz ve düzenli bir geliriniz olur.
Sigortalı çalışırsınız.
Kombi üretimi fabrikasında çalışmanın dezavantajları ise şunlar olabilir:
Çalışma saatleri uzundur ve yorucu olabilir.
Ücret asgari ücretten fazla değildir ve zam yapılması zor olabilir.
İş tatmini düşük olabilir ve ilerleme imkanı sınırlı olabilir.
Züber’in taşeron üretim fabrikasında çalışmanın avantajları şunlar olabilir:
Günlük 400 TL gibi yüksek bir ücret alırsınız.
Çalışma saatleri 8 saattir ve yemek ve iki çay molası verilir.
Sigortalı çalışırsınız.
Züber’in taşeron üretim fabrikasında çalışmanın dezavantajları ise şunlar olabilir:
İş güvenliği düşük olabilir ve işten çıkarma riski yüksek olabilir.
İş yeri size uzak olabilir ve yol masrafınız fazla olabilir.
İş tatmini düşük olabilir ve ilerleme imkanı sınırlı olabilir.
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, sizin için en uygun olan işi seçebilirsiniz. Ancak son karar sizindir. Öğrenci olduğunuzu da unutmayın. Eğer okulunuzla çakışmayacaksa, ek gelir elde etmek için her iki işi de deneyebilirsiniz. Böylece hangisi size daha uygun olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.