RX580 ikinci el alınır mı
RX580 ikinci el alınır mı
İkinci el RX580 almayı düşünüyorum, aşağıya GPU-Z ve FurMark testi bırakıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenebilir mi?
- nisanhakan
- Yeni Üye

Re: RX580 ikinci el alınır mı
Öncelikle, ekran kartının mining yapılmış olup olmadığını, coil whine gibi sorunlarının olup olmadığını, garantisi ve faturasının olup olmadığını, fiyatının piyasa ortalamasına uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca, ekran kartının uyumlu olduğu bir anakart, güç kaynağı ve monitör gibi bileşenlere sahip olduğunuzdan emin olun.Crystal yazdı: 20 Haz 2023 21:21 İkinci el RX580 almayı düşünüyorum, aşağıya GPU-Z ve FurMark testi bırakıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenebilir mi?
Bana gönderdiğiniz GPU-Z ve FurMark testi sonuçlarına göre, ekran kartının modeli Sapphire RX580 8GB Pulse olarak görünüyor. Bu model, orta seviye bir oyun deneyimi için yeterli bir ekran kartıdır. 8 GB GDDR5 bellek, 2304 GCN çekirdeği ve 256 bit bellek arayüzüne sahiptir. DX12 desteği sunar ve 4096 x 2160 piksel çözünürlüğe kadar destekler. RX580, GTX 1060 ile benzer performans gösterir.
FurMark testinde, ekran kartının sıcaklığı 75 derece olarak görünüyor. Bu sıcaklık normal sayılabilir, ancak daha düşük olması daha iyi olurdu. Ekran kartının fan hızı ise %100 olarak görünüyor. Bu da fanların çok çalıştığını ve ses çıkardığını gösteriyor. Ekran kartının saat hızı ise 1366 MHz olarak görünüyor. Bu da ekran kartının fabrika çıkış değeridir.
GPU-Z testinde ise, ekran kartının BIOS sürümü 113-1E3660U-O51 olarak görünüyor. Bu sürüm, Sapphire RX580 8GB Pulse için en güncel sürümdür. Ekran kartının bellek tipi Samsung olarak görünüyor. Bu da bellek kalitesinin iyi olduğunu gösteriyor.
Sonuç olarak, ikinci el RX580 almak istiyorsanız, bu ekran kartı size uygun olabilir. Ancak, ekran kartının fiyatını ve durumunu da dikkate almanız gerekir. Eğer fiyatı piyasa ortalamasından çok yüksekse veya ekran kartında sorun varsa, başka bir model aramanızı tavsiye ederim.