The Day the Earth Stood Still – Dünya Durdu

Ö.E.
Moderatör
Moderatör

Mesaj gönderen Ö.E. »

The Day the Earth Stood Still – Dünya Durdu Fragman

Vizyon Tarihi: 12 Aralık 2008
Süre: 1s 44dk
Yönetmen: Scott Derrickson
IMDb RATING: 5.5/10

DÜNYA DURDU FİLM KONUSU
  • Dünya, uzaylı bir medeniyet tarafından yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu medeniyet, gezegenlerini yok eden insanların Dünya'yı da mahvedeceğini düşünmektedir. Bu nedenle, Dünya'yı kurtarmak için bir elçi gönderirler. Bu elçi, Klaatu adında bir uzaylıdır. Klaatu, yanında güçlü bir robot olan Gort ile birlikte Washington D.C.'ye iner. Ancak ordu tarafından saldırıya uğrar ve yaralanır. Klaatu, kendini insanlara tanıtmak ve onları uyarmak ister, ancak kimse onu dinlemez. Bu arada, Helen Benson adında bir astrobiyolog ve oğlu Jacob ile tanışır. Helen ve Jacob, Klaatu'ya yardım eder ve onun iyi niyetli olduğuna inanır. Klaatu, Helen'in sayesinde insanlığın başka bir yüzünü de görür ve Dünya'yı yok etmek yerine kurtarmaya karar verir. Ancak bunun için çok az zamanı vardır. Çünkü Gort, Klaatu'nun öldüğünü sanarak Dünya'yı yok etmeye başlamıştır. Klaatu, Gort'u durdurmak ve insanlara son bir şans vermek için büyük bir risk alır.
  • Filmin orijinali 1951 yılında çekilmiş ve soğuk savaş döneminin korkularını yansıtmıştır. 2008 yılında yapılan yeniden çevrimde ise çevre sorunları ve küresel ısınma gibi güncel konular işlenmiştir. Filmin başrollerinde Keanu Reeves ve Jennifer Connelly oynamıştır.
DÜNYA DURDU FİLM ANALİZİ
  • Film, etki açısından incelendiğinde, izleyiciyi hem düşündüren hem de duygulandıran bir film olduğu söylenebilir. Filmdeki uzaylıların insanlığa vermek istedikleri mesaj, Dünya'nın kıymetini bilmemiz ve onu korumamız gerektiği yönündedir. Filmdeki bazı sahneler, insanlığın acımasızlığını, bencilliğini ve korkusunu gösterirken, bazı sahneler de insanlığın sevgisini, merakını ve umudunu göstermektedir. Filmdeki son sahne ise izleyiciye hem bir umut hem de bir sorumluluk vermektedir. Film bize, Dünya'yı kurtarmak için insanlığı yok etmenin değil, değiştirmenin yollarını aramamız gerektiğini hatırlatmaktadır.
  • Dünyanın Durduğu Gün (The Day The Earth Stood Still) filmi, bilim kurgu türünün başarılı örneklerinden biridir. Film, sinematografik ögeleri, anlatım biçimi, mesajı ve etkisiyle izleyiciyi hem eğlendiren hem de düşündüren bir film olmuştur. Film, insanlığın gezegeni nasıl yok ettiği ve bunun sonuçlarına nasıl katlandığı konusunda bir uyarı niteliği taşımaktadır. Film bize, Dünya'yı kurtarmak için insanlığı yok etmenin değil, değiştirmenin yollarını aramamız gerektiğini hatırlatmaktadır.
DÜNYA DURDU OYUNCULARI
  • Keanu Reeves: Klaatu, uzaylı bir elçi
  • Jennifer Connelly: Helen Benson, astrobiyolog
  • Jaden Smith: Jacob Benson, Helen'in oğlu
  • John Cleese: Profesör Barnhardt, Nobel ödüllü fizikçi
  • Kathy Bates: Regina Jackson, ABD Savunma Bakanı
  • Jon Hamm: Michael Granier, ABD Gizli Servisi ajanı
  • Robert Knepper: Kolonel, ABD ordusu subayı: Dünyanın Durduğu Gün (film)
  • Dünyanın Durduğu Gün (The Day The Earth Stood Still) filmi
DÜNYA DURDU FİLM YORUMLARI
  • Dünyanın Durduğu Gün (The Day The Earth Stood Still) filmi, bilim kurgu türünün klasiklerinden biri olan 1951 yapımı filmin yeniden çevrimidir. Filmde, uzaylı bir elçi olan Klaatu ve onun koruyucusu olan robot Gort'un Dünya'ya inişi ve insanlığa vermek istedikleri mesaj anlatılır.
  • Film, benim için hem ilgi çekici hem de sıkıcı bir film oldu. İlgi çekici olan kısımlar, filmdeki görsel efektler, müzikler ve oyunculuklardı. Filmdeki uzay gemisi, robot ve patlama sahneleri gerçekçi ve etkileyici görünüyordu. Filmde kullanılan müzikler de gerginlik, heyecan ve duygu yaratmada önemli bir rol oynuyordu. Filmdeki oyuncular da rollerini iyi canlandırıyorlardı. Özellikle Keanu Reeves'in uzaylı rolüne uygun bir soğukluk ve gizem katması hoşuma gitti.
  • Sıkıcı olan kısımlar ise filmdeki senaryo, anlatım biçimi ve mesajdı. Filmdeki senaryo çok basit ve klişeydi. Filmde olaylar çok tahmin edilebilir ve sürükleyici değildi. Filmdeki anlatım biçimi de çok lineer ve monotondu. Filmde zaman atlamaları, geri dönüşler veya farklı bakış açıları kullanılmamıştı. Filmdeki mesaj da çok basmakalıp ve didaktikti. Filmde uzaylıların insanlığa vermek istedikleri mesaj, Dünya'nın kıymetini bilmemiz ve onu korumamız gerektiği yönündeydi. Bu mesaj çok sık duyduğumuz ve artık etkisini kaybetmiş bir mesajdı.
  • Film, benim için ortalama bir film oldu. Filmdeki sinematografik ögeler başarılı olsa da, filmdeki senaryo, anlatım biçimi ve mesaj yetersiz kaldı. Film, izleyiciyi hem eğlendirmek hem de düşündürmek isteyen bir film olmaya çalıştı ama bence ikisini de tam olarak başaramadı.

DÜNYA DURDU ALDIĞI FİLM ÖDÜLLERİ
  • 2009 Saturn Ödülleri: En İyi Bilim Kurgu Filmi Adaylığı
  • 2009 Scream Ödülleri: En İyi Bilim Kurgu Filmi Adaylığı
  • 2009 Teen Choice Ödülleri: En İyi Bilim Kurgu Filmi Adaylığı
  • 2009 Visual Effects Society Ödülleri: En İyi Görsel Efektler Adaylığı

İlgili aramalar:
  • The Day the Earth Stood Still Türkçe Dublaj izle
  • Dünyanın Durduğu Gün izle Türkçe Dublaj 720p
  • Dünyanın Durduğu Gün Full HD izle
  • dünyanın durduğu gün izle, 720p
  • Dünyanın Durduğu Gün izle Film
  • Dünyanın Durduğu Gün 2 Türkçe Dublaj izle