Turkcell artık neden berbat çekiyor?
-
istisare.org
- Süper Mod

Turkcell artık neden berbat çekiyor?
Arkadaşlar selam. SIM kartımı en az 10 yıldan beridir kullanıyorum. Haliyle 4.5G desteklemiyor. Fakat son zamanlarda SIM kart nedense sadece 2G çekiyor. Yani hiçbir APN ayarı ile oynamadım. Turkcell'i arayınca haliyle destek vermediler. Sizce sorun nedir? Yeni SIM kart alırsam hattimim yapısı bozulur diye düşünmekten 10 yıldır yeni kart çıkarmadım. Sizce sorun cihazda mı yoksa SIM kart değişiklik ihtiyaç mı?
Kaliteni bozarsan, farkını kaybedersin
- MusicalNote
- Bronz Üye

Re: Turkcell artık neden berbat çekiyor?
SIM kartınızın sadece 2G çekmesinin birkaç nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:istisare.org yazdı: 20 Haz 2023 00:33 Arkadaşlar selam. SIM kartımı en az 10 yıldan beridir kullanıyorum. Haliyle 4.5G desteklemiyor. Fakat son zamanlarda SIM kart nedense sadece 2G çekiyor. Yani hiçbir APN ayarı ile oynamadım. Turkcell'i arayınca haliyle destek vermediler. Sizce sorun nedir? Yeni SIM kart alırsam hattimim yapısı bozulur diye düşünmekten 10 yıldır yeni kart çıkarmadım. Sizce sorun cihazda mı yoksa SIM kart değişiklik ihtiyaç mı?
- Telefonunuzun şebeke modu ayarlarında yanlışlıkla 2G seçilmiş olabilir. Bu durumda telefonunuzun ayarlar bölümünden şebeke modunu LTE/3G/2G (otomatik bağlan) olarak değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
- Baz istasyonlarının yetersiz gücü veya etki alanı olabilir. Bu durumda bulunduğunuz bölgedeki şebeke durumunu kontrol etmeniz ve gerekirse başka bir bölgeye geçmeniz gerekebilir.