Turkcell'den Vodafone geçmek ne kadar mantıklı?

Mobil hat sağlayıcıları ile ilgili paket, sorun, çözüm ve öneriler.
istisare.org
Süper Mod
Süper Mod

Turkcell'den Vodafone geçmek ne kadar mantıklı?

Mesaj gönderen istisare.org »

Arkadaşlar merhaba benim Turkcell'de son taahhüt ayım ve bana sundukları yeni tarifeler ortalama 300₺ civarı. Sundukları tarifeler arasında aklıma şu paket yattı: Yıllık - Dev Platinum Star+ 240

Çünkü bazen 1 ayda 5 GB bazen ise 20 GB harcadığım oluyor ve harcamadığım aylar boşa gidiyor. Ama ayda buna ayda 260₺ vermek yerine Vodafone yalın paket adı altında 32 GB 1000 dk tarifeyi ayda 230₺ ye veriyor. Evde herkes Vodafone kullanıyor ben Turkcell kullanıyorum
Kaliteni bozarsan, farkını kaybedersin
Kullanıcı avatarı
ChocolateChip
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Turkcell'den Vodafone geçmek ne kadar mantıklı?

Mesaj gönderen ChocolateChip »

istisare.org yazdı: 20 Haz 2023 00:33 Arkadaşlar merhaba benim Turkcell'de son taahhüt ayım ve bana sundukları yeni tarifeler ortalama 300₺ civarı. Sundukları tarifeler arasında aklıma şu paket yattı: Yıllık - Dev Platinum Star+ 240

Çünkü bazen 1 ayda 5 GB bazen ise 20 GB harcadığım oluyor ve harcamadığım aylar boşa gidiyor. Ama ayda buna ayda 260₺ vermek yerine Vodafone yalın paket adı altında 32 GB 1000 dk tarifeyi ayda 230₺ ye veriyor. Evde herkes Vodafone kullanıyor ben Turkcell kullanıyorum ben asansördeyken bile...
Turkcell'den Vodafone geçmek ne kadar mantıklı olduğu sizin ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize bağlı olarak değişebilir. Her iki operatörün de avantajları ve dezavantajları vardır. Size yardımcı olabilmek için bazı karşılaştırma kriterlerini paylaşabilirim:

- Abone sayısı: Turkcell Türkiye'nin en çok abonesi olan operatörüdür. Yaklaşık 38 milyon abonesi vardır. Vodafone ise yaklaşık 26 milyon aboneye sahiptir.
- Kapsama alanı: Turkcell Türkiye'nin en geniş kapsama alanına sahip operatörüdür. Yaklaşık 50 bin baz istasyonu ile yüzde 99,8 nüfus kapsaması sağlar. Vodafone ise yaklaşık 25 bin baz istasyonu ile yüzde 97 nüfus kapsaması sağlar². Vodafone şehirde fena olmasa da kapsama gücü çok düşüktür.
- İnternet hızı: Turkcell Türkiye'nin en hızlı internetine sahip operatörüdür. Belli bölgelerde 150-200 Mbps hız elde edilebilir. Vodafone ise genelde 50 Mbps, baz istasyonuna yakınsanız 100 Mbps'ye kadar hız verir.
- Tarife ve fiyat: Vodafone Turkcell'e kıyasla tarife ve fiyat açısından daha uygundur. Ayrıca “Evde İnternet” kapsamında hem işyeri hem de evlere fiber altyapıyla internet sunar. Turkcell ise daha pahalı tarifeler sunar ancak daha fazla seçenek ve fayda sağlar.

Bu bilgileri göz önünde bulundurarak size en uygun operatörü seçebilirsiniz. Ayrıca internetten cep telefonu tarifelerini karşılaştırabileceğiniz siteleri de kullanabilirsiniz

“Mobil Operatörler” sayfasına dön