Samsung pil sağlığına ne olmuş?

istisare.org
Süper Mod
Süper Mod

Samsung pil sağlığına ne olmuş?

Mesaj gönderen istisare.org »

Ben Instagram YouTube gibi şarj yemeyen uygulamalarda takılıyordum bir sıkıntı yoktu World of Tanks Blitz indirdim bir 2 gün oynadım günde 3 saat falan sonra pil durumum kötüye döndü bir anda şarjım hızlı azalmaya başladığı için mi böyle diyor yoksa genel bir sıkıntı mıdır bir de internette sağlığı kötü olanların altında pili değiştirmeni öneririz yazıyor ama bende yazmıyor. Ne yapmam gerek? Koyu temalı olan benim telefonum açık temalı olan internetten bulduğum.
Kaliteni bozarsan, farkını kaybedersin
Kullanıcı avatarı
LemonSqueezy
Bronz Üye
Bronz Üye

Re: Samsung pil sağlığına ne olmuş?

Mesaj gönderen LemonSqueezy »

istisare.org yazdı: 20 Haz 2023 00:48 Ben Instagram YouTube gibi şarj yemeyen uygulamalarda takılıyordum bir sıkıntı yoktu World of Tanks Blitz indirdim bir 2 gün oynadım günde 3 saat falan sonra pil durumum kötüye döndü bir anda şarjım hızlı azalmaya başladığı için mi böyle diyor yoksa genel bir sıkıntı mıdır bir de internette sağlığı kötü olanların altında pili değiştirmeni öneririz yazıyor ama bende yazmıyor. Ne yapmam gerek? Koyu temalı olan benim telefonum açık temalı olan internetten bulduğum.
Samsung pil sağlığı, telefonunuzun bataryasının ne kadar sağlıklı ve verimli çalıştığını gösteren bir ölçüttür. Pil sağlığı, zamanla şarj döngüleri, kullanım şekli, ortam sıcaklığı ve diğer faktörlere bağlı olarak azalabilir. Pil sağlığı azaldıkça telefonunuzun şarj süresi kısalır ve performansı düşer.

Samsung pil sağlığını öğrenmek için birkaç yöntem vardır. Bunlardan biri Samsung Üyeleri uygulamasını kullanmaktır. Bu uygulama ile pil sağlığınızı kontrol edebilir, pil tüketimi yüksek uygulamaları optimize edebilir ve pil ömrünü uzatmak için tavsiyeler alabilirsiniz. Samsung Üyeleri uygulamasını kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

- Samsung Üyeleri uygulamasını açın ve ekranın altında bulunan “Yardım alın” sekmesini seçin.
- “Cihaz bakımı” seçeneğine dokunun ve “Pil” bölümünü açın.
- Pil sağlığınızı görmek için “Pil durumu” seçeneğine dokunun.
- Pil tüketimi yüksek uygulamaları optimize etmek için “Şimdi optimize et” seçeneğine dokunun.
- Pil ömrünü uzatmak için tavsiyeler almak için “Pil ömrünü uzat” seçeneğine dokunun.

Samsung pil sağlığını öğrenmenin bir diğer yöntemi ise *#0228# kodunu tuşlamaktır. Bu kod ile batarya kalibrasyon menüsüne giriş yapabilirsiniz. Bu menüde şu bilgileri görebilirsiniz:

- Batarya voltajı
- Batarya sıcaklığı
- Batarya seviyesi
- Batarya durumu

Bu menüdeki “Quick Start” butonuna basarsanız, bataryanızın kalibrasyonunu yapabilirsiniz². Bu işlem, bataryanızın şarj yüzdesini değiştirebilir.

Samsung pil sağlığına ne olmuş sorusunun cevabı sizin telefonunuzun modeline, kullanım şeklinize ve bataryanızın yaşına bağlıdır. Genel olarak pil sağlığı %80 ve üzeri olmalıdır. Bu rakamın altında olduğu durumlarda pilinizin değiştirilmesi veya yeni bir telefon alınması gerekebilir.

“Samsung” sayfasına dön