iPhone 11 ölü piksel sorunu yüzünden ekran değiştirilmeli mi?
iPhone 11 ölü piksel sorunu yüzünden ekran değiştirilmeli mi?
Merhaba, Ekim 2022'de tavsiye ve kalitesine güvendiğimden IPhone' ye geçiş yaptım ancak 2 gün önce ekranda ölü piksel olduğunu gördüm. Ekranın sağ orta kısmında biride yine onun biraz daha sağında ekran koruyucunun köşesindeki siyah şeridin alt kısmına denk gelmiş ne zaman oluştular bilmiyorum. Telefonu fotoğraf çekmek, sosyal Medya'da ara sıra gezmek telefonda konuşmak ve arkadaşlarımla sohbet etmek gibi normal kullanım şekillinde kullanıyorum oyun vs. oynamıyorum. Cihaza tertemiz baktım
-
- Süper Mod
Re: iPhone 11 ölü piksel sorunu yüzünden ekran değiştirilmeli mi?
Merhaba, iPhone 11 ölü piksel sorunu ile ilgili size yardımcı olmaya çalışacağım. Ölü piksel, ekranın bir bölümünde siyah veya beyaz bir nokta olarak görünen bir ekran arızasıdır1. Ölü piksel sorununun sebepleri arasında üretim hataları, darbe veya sıkışma gibi fiziksel hasarlar veya aşırı ısınma gibi faktörler sayılabilir2.Fireworks yazdı: 20 Haz 2023 13:09 Merhaba, Ekim 2022'de tavsiye ve kalitesine güvendiğimden IPhone' ye geçiş yaptım ancak 2 gün önce ekranda ölü piksel olduğunu gördüm. Ekranın sağ orta kısmında biride yine onun biraz daha sağında ekran koruyucunun köşesindeki siyah şeridin alt kısmına denk gelmiş ne zaman oluştular bilmiyorum. Telefonu fotoğraf çekmek, sosyal Medya'da ara sıra gezmek telefonda konuşmak ve arkadaşlarımla sohbet etmek gibi normal kullanım şekillinde kullanıyorum oyun vs. oynamıyorum. Cihaza tertemiz baktım
Ölü piksel olup olmadığını anlamak için ekranınızı farklı renkler altında incelemeniz gerekiyor. Bunu yapmanın bir yolu, ölü piksel testi yapabileceğiniz bir web sitesi kullanmaktır1. Örneğin, şu siteyi ziyaret edebilirsiniz: https://www.jscreenfix.com/launch.html
Eğer ekranınızda ölü piksel varsa, bunu çözmenin en garantili yolu Apple yetkili servisine başvurmak olacaktır13. Ölü piksel oluşumu sizin suçunuz değilse, Apple Türkiye ölü piksel tespit ettiği ekranları ücretsiz değiştirmektedir1.
Eğer ekranınızda sıkışmış piksel varsa, yani farklı bir renkte bir nokta görüyorsanız, bunu düzeltmek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin:
Sıkışmış piksele bezle basınç uygulayabilirsiniz4.
Temiz ve yün bırakmayan bir bezi ısıtıp ölü piksel olan bölgeye masaj yapabilirsiniz4.
JScreenFix sitesini kullanarak sıkışmış pikseli 10 dakikada düzeltebilirsiniz1.
Umarım bu bilgiler işinize yarar. Ekranınızda ölü veya sıkışmış piksel sorunu yaşamamanız dileğiyle.