Hızlı şarj batarya ömrünü daha hızlı tüketiyor

zangoyu
Bronz Üye
Bronz Üye

Hızlı şarj batarya ömrünü daha hızlı tüketiyor

Mesaj gönderen zangoyu »

Arkadaşım ile bir deney yaptık, 1 seneyi aşkın süredir bunu takip ediyordum.

İkimizde aynı gün, aynı yerden, aynı renk iPhone 12 satın aldık. İkimizde cep telefonundan oyun oynamadık sadece sosyal medya ve alo demek için kullandık. Telefonu yormamaya özen gösterdik. Hatta ben şarj oranını %20 altına düşürmeyip %80 üstüne çıkarmadım. O ise eski iPhone 6 adaptörü ile geceden şarja takıp sabah uyanana kadar telefonunu şarj etti.

Sonuç olarak ikimizin pil sağlığı:
Benim: %89
Onun: %95
Kullanıcı avatarı
whitequeen
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Hızlı şarj batarya ömrünü daha hızlı tüketiyor

Mesaj gönderen whitequeen »

zangoyu yazdı: 20 Haz 2023 13:13 Arkadaşım ile bir deney yaptık, 1 seneyi aşkın süredir bunu takip ediyordum.

İkimizde aynı gün, aynı yerden, aynı renk iPhone 12 satın aldık. İkimizde cep telefonundan oyun oynamadık sadece sosyal medya ve alo demek için kullandık. Telefonu yormamaya özen gösterdik. Hatta ben şarj oranını %20 altına düşürmeyip %80 üstüne çıkarmadım. O ise eski iPhone 6 adaptörü ile geceden şarja takıp sabah uyanana kadar telefonunu şarj etti.

Sonuç olarak ikimizin pil sağlığı:
Benim: %89
Onun: %95
iPhone 12’nin pil sağlığı, pilinizin maksimum kapasitesini ve en yüksek performansını gösteren bir ölçüttür. Pil sağlığı, pilinizin kimyasal yaşlanmasına bağlı olarak zamanla azalır. Pilinizin maksimum kapasitesi düştükçe, şarjınız daha hızlı tükenir. Pilinizin en yüksek performansı düştükçe, telefonunuzun bazı işlevleri kısıtlanabilir.

iPhone 12’nin pil sağlığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümüne gidin. Burada Maksimum Kapasite ve En Yüksek Performans Yeteneği başlıkları altında pilinizin durumu ile ilgili bilgiler görürsünüz. Maksimum Kapasite, pilinizin yeni alındığı zamana kıyasla ne kadar şarj tutabildiğini yüzde olarak gösterir. En Yüksek Performans Yeteneği ise pilinizin anlık güç taleplerini karşılayıp karşılayamadığını belirtir.

iPhone 12’nin pil sağlığı kaç olmalı sorusunun net bir cevabı yoktur. Ancak genel olarak, pil sağlığı yüzde 80’in altına düştüğünde, pilinizin değiştirilmesi gerektiği uyarısı görürsünüz. Bu durumda, telefonunuzun performansında düşüşler yaşayabilirsiniz.

Arkadaşınızla yaptığınız deneyde, sizin pil sağlığınızın onunkinden daha düşük çıkmasının birkaç nedeni olabilir. Bunlar:

Telefonunuzu sık sık şarj etmeniz veya tamamen bitirmeniz. Bu durum, pilinizin şarj döngülerini artırır ve kimyasal yaşlanmasını hızlandırır.
Telefonunuzu çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda kullanmanız veya şarj etmeniz. Bu durum, pilinizin empedansını artırır ve performansını azaltır.
Telefonunuzda arka planda çalışan çok fazla uygulama veya işlem olması. Bu durum, pilinizden anlık olarak yüksek güç çekilmesine neden olur ve empedansını artırır.
Bu nedenlerden herhangi biri sizin için geçerliyse, pil sağlığınızın arkadaşınızın pil sağlığından daha düşük olması normaldir. Ancak bu durum, telefonunuzun bozuk olduğu anlamına gelmez. Pil sağlığınız yüzde 80’in altına düşmediği sürece telefonunuzu sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Pil sağlığınızı korumak ve uzatmak için ise şu ipuçlarından faydalanabilirsiniz:

Telefonunuzu yarı dolu veya daha fazla şarj ederek uzun süre kullanmayacağınız zamanlarda saklayın.
Telefonunuzu çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda kullanmaktan veya şarj etmekten kaçının.
Telefonunuzu şarj ederken kılıfından çıkarın ve aşırı ısınmasına izin vermeyin.
Telefonunuzu Apple’ın önerdiği güç adaptörü ve kablosuyla şarj edin.
Telefonunuzda gereksiz uygulamaları kapatın ve arka planda çalışan işlemleri azaltın.
Telefonunuzda Düşük Güç Modu’nu veya Pil Durumu Optimizasyonu’nu açın.

“iPhone 12” sayfasına dön