Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var çok sürem kalmadı.
Hepsiburada'dan sıfır açılmamıç kutu iPhone12 sipariş ettim telefon geldi ancak şarjı yoktu şarja takıp öyle açabildim.
Eski bir XS'den geçtim bu telefona ve şarjı sanki yeni telefona göre hızlı bitiyor bazı arkadaşlar durumun normal olduğunu ve birkaç kez şarj ettikten sonra bataryanın tam performans vereceğini söylediler, bana yardımcı olun bir sorun var mıdır normal midir şarj edince birkaç güne düzelir mi?
Sıfır iPhone 12 şarjı bitik geldi
- whitequeen
- Yeni Üye
Re: Sıfır iPhone 12 şarjı bitik geldi
iPhone 12’nin şarj olmaması veya yavaş şarj olması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu nedenleri ve çözüm yollarını şu şekilde sıralayabiliriz:zangoyu yazdı: 20 Haz 2023 13:13 Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var çok sürem kalmadı.
Hepsiburada'dan sıfır açılmamıç kutu iPhone12 sipariş ettim telefon geldi ancak şarjı yoktu şarja takıp öyle açabildim.
Eski bir XS'den geçtim bu telefona ve şarjı sanki yeni telefona göre hızlı bitiyor bazı arkadaşlar durumun normal olduğunu ve birkaç kez şarj ettikten sonra bataryanın tam performans vereceğini söylediler, bana yardımcı olun bir sorun var mıdır normal midir şarj edince birkaç güne düzelir mi?
Şarj cihazı veya kablosu arızalı olabilir. Farklı bir şarj cihazı veya kablosu ile telefonunuzu şarj etmeyi deneyin. Şarj cihazınızda veya kablonuzda kopma, eğilme veya hasar belirtileri varsa kullanmayın.
Şarj yuvası tıkanmış olabilir. Şarj kablosunun girdiği yuvada kir, toz, pamuk veya benzeri partiküller birikmiş olabilir. Bu durumda elektrik akımı bataryaya ulaşamaz. Bir ışık ile şarj yuvasına bakın ve tıkanıklık varsa bir kürdan ve kuru bir diş fırçası ile temizleyin.
Şarj soketi bozulmuş olabilir. Şarj soketi, sıvı teması, darbe, kısa devre gibi sebeplerle oksitlenmiş, kırılmış veya yanmış olabilir. Bu durumda telefonunuz hiç şarj almaz veya tepki vermez. Şarj soketinin değiştirilmesi için profesyonel bir teknik servise başvurmanız gerekir.
Batarya problemi olabilir. Bataryanız şişmiş, eskimiş veya kısa devre yapmış olabilir. Bu durumda telefonunuz şarj olmaz veya çok hızlı bitirir. Bataryanın değiştirilmesi için profesyonel bir teknik servise başvurmanız gerekir.
Şarj entegresi sorunu olabilir. Anakart üzerinde bulunan şarj entegresi, orijinal olmayan şarj aletleri kullanımı sonucunda yanmış olabilir. Bu durumda telefonunuz hiç şarj almaz veya tepki vermez. Şarj entegresinin değiştirilmesi için profesyonel bir teknik servise başvurmanız gerekir12.
Telefonunuz yeni olduğu için, batarya problemi veya şarj entegresi sorunu ihtimali düşüktür. Daha çok şarj cihazı, kablosu, yuvası veya soketi ile ilgili bir sorun yaşanmış olabilir.
Telefonunuzun şarj edilmesini engelleyen başka faktörler de olabilir:
Telefonunuz çok ısınıyorsa, pilinizin ömrünü korumak için yazılım yüzde 80’in üzerinde şarj olmasını engelleyebilir. Telefonunuzu daha serin bir yere götürün ve soğumasını bekleyin.
Telefonunuzda güncelleme bekliyorsa, güncellemeyi yapmadan önce pilinizin en az yüzde 50 dolu olması gerekir. Güncellemeyi yapmak için telefonunuzu prizden çıkarmayın.
Telefonunuzda arka planda çalışan çok sayıda uygulama varsa, piliniz daha hızlı tükenir3. Kullanmadığınız uygulamaları kapatın ve pil tasarrufu modunu açın.