iPhone 12 pil sağlığı çok hızlı düştü
iPhone 12 pil sağlığı çok hızlı düştü
2 ay önce aldığım iPhone 12 pil sağlığı şimdi 96 çok hızlı düştü telefonu zorladığımı düşünmüyorum. PUBG-CoD gibi oyunlarda oynamıyorum sebebini bilen var mı?
- whitequeen
- Yeni Üye
Re: iPhone 12 pil sağlığı çok hızlı düştü
iPhone 12’nin pil sağlığı, pilinizin maksimum kapasitesini ve en yüksek performansını gösteren bir ölçüttür. Pil sağlığı, pilinizin kimyasal yaşına, şarj döngülerine, kullanım şeklinize ve ortam sıcaklığına bağlı olarak zamanla azalır. Pil sağlığı azaldıkça, telefonunuzun şarjı daha hızlı bitebilir veya beklenmedik kapanmalar yaşayabilir.zangoyu yazdı: 20 Haz 2023 13:13 2 ay önce aldığım iPhone 12 pil sağlığı şimdi 96 çok hızlı düştü telefonu zorladığımı düşünmüyorum. PUBG-CoD gibi oyunlarda oynamıyorum sebebini bilen var mı?
iPhone 12’nin pil sağlığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümüne gidin. Burada Maksimum Kapasite ve En Yüksek Performans Yeteneği başlıkları altında iki bilgi görürsünüz.
Maksimum Kapasite, pilinizin yeni alındığı zamana kıyasla ne kadar şarj tutabildiğini yüzde olarak gösterir. Bu değer yüzde 100’den başlar ve zamanla düşer. Normal bir kullanımda, pilinizin maksimum kapasitesi yaklaşık iki yıl içinde yüzde 80’in altına düşebilir.
En Yüksek Performans Yeteneği, pilinizin anlık güç taleplerini karşılayabilme durumunu gösterir. Bu değer normal olduğunda, telefonunuzun performansında herhangi bir sorun olmaz. Ancak bu değer düşük olduğunda, telefonunuz beklenmedik kapanmalar yaşayabilir. Bu durumda iOS, telefonunuzun performansını düşürerek pil ömrünü uzatmaya çalışır.
iPhone 12’nin pil sağlığı kaç olmalı sorusuna net bir cevap vermek zor. Ancak genel olarak, pil sağlığı yüzde 80’in üzerinde olan bir iPhone’un normal bir şekilde çalıştığı söylenebilir. Pil sağlığı yüzde 80’in altına düştüğünde ise telefonunuzun performansında veya şarj süresinde sorunlar yaşanabilir.
Pil sağlığınızın hızla düşmesinin birçok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:
Telefonunuzu çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda kullanmak veya şarj etmek.
Telefonunuzu sürekli tamamen boşaltmak veya tamamen doldurmak.
Orijinal olmayan şarj aletleri veya kablolari kullanmak.
Arka planda çalışan çok sayıda uygulama veya servis kullanmak.
Pil sağlığınızı korumak ve uzatmak için ise şu önlemleri alabilirsiniz:
Telefonunuzu yarı dolu iken uzun süre kullanmayacaksanız kapatın ve serin bir yerde saklayın.
Telefonunuzu yüzde 20 ile yüzde 80 arasında tutmaya çalışın ve gerektiğinde kısa kısa şarj edin.
Telefonunuzu orijinal veya Apple onaylı şarj aletleri ve kablolari ile şarj edin.
Telefonunuzda gereksiz uygulama veya servisleri kapatın ve Düşük Güç Modu’nu açın.
Telefonunuzda güncellemeleri yapın ve Pil Sağlığı bölümündeki önerileri takip edin.