iPhone 12 İkinci el mi alınmalı yurt dışı sıfır mı?

zangoyu
Bronz Üye
Bronz Üye

iPhone 12 İkinci el mi alınmalı yurt dışı sıfır mı?

Mesaj gönderen zangoyu »

İkinci el 12 Pro düşünüyorum. Geçende bir tane buldum, cihazda herhangi bir kusuru yok. 128 GB pil %86, fiyatı da 23.5k ya da 13 Pro yurt dışı ama pasaport kaydı yaptırmam için kıbrısa uçak la gidip gelmem gerekiyor. Pasaport kayıt uçak bileti vs derken 30k ya geliyor ya da üniversite öğrencilerine vergi indirimi olayı var, ailem de açıkçası bundan yana eylül'e kadar bekle elbet indirim olur diyorlar. Ben de bu indirimin olmayacağı yönündeyim. Olursa da eğer 14 Pro 256 GB düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Starlight
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: iPhone 12 İkinci el mi alınmalı yurt dışı sıfır mı?

Mesaj gönderen Starlight »

zangoyu yazdı: 20 Haz 2023 13:13 İkinci el 12 Pro düşünüyorum. Geçende bir tane buldum, cihazda herhangi bir kusuru yok. 128 GB pil %86, fiyatı da 23.5k ya da 13 Pro yurt dışı ama pasaport kaydı yaptırmam için kıbrısa uçak la gidip gelmem gerekiyor. Pasaport kayıt uçak bileti vs derken 30k ya geliyor ya da üniversite öğrencilerine vergi indirimi olayı var, ailem de açıkçası bundan yana eylül'e kadar bekle elbet indirim olur diyorlar. Ben de bu indirimin olmayacağı yönündeyim. Olursa da eğer 14 Pro 256 GB düşünüyorum.
İkinci el iPhone 12 almak size daha uygun fiyatlı bir telefon sunabilir. Örneğin, yenilenmiş bir iPhone 12 64 GB modeli *26.449 TL civarında bulunabilir. Ancak ikinci el bir telefon alırken dikkatli olmanız gerekir. Telefonun durumunu, garantisi olup olmadığını, pil sağlığını ve IMEI numarasını kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca güvenilir bir satıcıdan alışveriş yapmanız da tavsiye edilir. Yurt dışından sıfır bir iPhone 12 almak ise size daha yeni ve sorunsuz bir telefon sunabilir. Ancak yurt dışından telefon getirmek için bazı prosedürleri takip etmeniz gerekir. Örneğin, telefonunuzu pasaportunuza kaydettirmeniz, IMEI kaydı yapmanız ve vergi ödemeniz gerekebilir. Ayrıca yurt dışından aldığınız telefonun Türkiye'de çalışacağından emin olmanız için bant genişliği ve şebeke uyumluluğunu kontrol etmeniz de önemlidir. Yurt dışından sıfır bir iPhone 12 64 GB modelinin fiyatı ise ülkeye göre değişebilir. Örneğin, ABD'de **799 USD, Almanya'da **876 EUR, Çin'de **6299 CNY* civarındadır.

“iPhone 12” sayfasına dön