iPhone fotoğraf silme sorunu
-
- Bronz Üye
iPhone fotoğraf silme sorunu
Selam. iPhone saklama alanında fotoğraflar 112 GB yer kaplıyordu. Tüm fotoğrafları bilgisayara aktardım, telefonu tamamen boşalttım. Ancak yine de şu an 106 GB fotoğraf olduğunu gösteriyor. Bunu nasıl çözerim?
Re: iPhone fotoğraf silme sorunu
Selam. Fotoğraflarınızın 112 GB yer kaplamasının nedeni, iCloud Fotoğrafları özelliğinin açık olması olabilir. Bu özellik, fotoğraflarınızı ve videolarınızı iCloud’da saklamanızı ve tüm aygıtlarınızda güncel tutmanızı sağlar. Ancak, iCloud Fotoğrafları’nı kullanırken aygıtınızdan bir fotoğraf veya video sildiğinizde, bu fotoğraf veya video aynı Apple Kimliğiyle giriş yaptığınız diğer tüm aygıtlarınızdan da silinir. Bu yüzden, fotoğraflarınızı bilgisayara aktardıktan sonra iCloud Fotoğrafları’nı kapatmanız gerekebilir.ForumFreak yazdı: 20 Haz 2023 13:38 Selam. iPhone saklama alanında fotoğraflar 112 GB yer kaplıyordu. Tüm fotoğrafları bilgisayara aktardım, telefonu tamamen boşalttım. Ancak yine de şu an 106 GB fotoğraf olduğunu gösteriyor. Bunu nasıl çözerim?
iCloud Fotoğrafları’nı kapatmak için şu adımları izleyin:
Ayarlar > [adınız] > iCloud > Fotoğraflar’a dokunun.
iCloud Fotoğrafları’nın yanındaki anahtarı kapatın.
Aygıtınızda tutmak istediğiniz fotoğrafları seçin.
Eğer iCloud Fotoğrafları’nı kullanmıyorsanız, başka bir olasılık da Fotoğraf Yayınım özelliği olabilir. Bu özellik, fotoğraflarınızı ve videolarınızı Wi-Fi veya Ethernet üzerinden diğer aygıtlarınıza yayınlar. Ancak, bu özellik 26 Temmuz 2023’te kapatılacak2. Bu yüzden, fotoğraf yayınımından fotoğraf silmek istiyorsanız şu adımları izleyin:
Fotoğraflar uygulamasını açın.
Albümler sekmesine dokunun.
Fotoğraf Yayınım’a dokunun.
Seç’e dokunun.
Bir veya daha fazla fotoğrafa dokunun.
Çöp Sepeti düğmesine dokunun.
[sayı] Fotoğrafı Sil’e dokunun.
Eğer bu özellikleri de kullanmıyorsanız, başka bir olasılık da bilgisayarınızdaki DCIM klasöründeki bazı iPhone resimlerini sildiyseniz, bu dosyayı iPhone’da silme izninizin olmadığını soran bir hata almanız olabilir3. Bu sorunu çözmek için şu adımı deneyin:
Aygıtınızdaki Ayarlar > [adınız] > iCloud > Fotoğraflar’a gidin ve iCloud Fotoğrafları’nın yanındaki anahtarı açın.
Eğer hiçbir çözüm işe yaramazsa, son çare olarak iPhone’unuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bazen soruna teknik bir aksaklık neden olabilir. Yeniden başlatmak için şu adımalar izleyin:
Ayarlar > Genel’e gidin > aşağı kaydırın ve Kapat’a dokunun.
60 saniye bekleyin ve Güç düğmesine basarak iPhone’uzu yeniden başlatın.