iPhone 13 mini kötü mü?

ForumFreak
Bronz Üye
Bronz Üye

iPhone 13 mini kötü mü?

Mesaj gönderen ForumFreak »

Dün iPhone 11'i satıp iPhone 13 mini aldım. Hata mı ettim? 12 alayım daha mı iyiydi?
Kullanıcı avatarı
Jade
Bronz Üye
Bronz Üye

Re: iPhone 13 mini kötü mü?

Mesaj gönderen Jade »

ForumFreak yazdı: 20 Haz 2023 13:38 Dün iPhone 11'i satıp iPhone 13 mini aldım. Hata mı ettim? 12 alayım daha mı iyiydi?
genel olarak iPhone 13 mini'nin iPhone 11'e göre bazı avantajları olduğunu söyleyebilirim. Örneğin:

- iPhone 13 mini, iPhone 11'den daha küçük ve daha hafif bir tasarıma sahiptir. Bu da tek elle kullanımı ve taşımayı kolaylaştırır.
- iPhone 13 mini, iPhone 11'den daha yüksek çözünürlüklü ve daha parlak bir OLED ekrana sahiptir. Bu da renkleri ve kontrastı daha canlı ve net gösterir.
- iPhone 13 mini, iPhone 11'den daha güçlü ve verimli bir işlemci olan A15 Bionic çipe sahiptir. Bu da performansı ve pil ömrünü artırır.
- iPhone 13 mini, iPhone 11'den daha gelişmiş bir kamera sistemi sunar. Bu da gece modu, sinematik mod, akıllı HDR 4, fotoğrafik stiller gibi özelliklerle daha iyi fotoğraf ve video çekmenizi sağlar.

iPhone 12 ile karşılaştırıldığında ise iPhone 13 mini'nin bazı benzerlikleri ve farklılıkları olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin:

- iPhone 12 ve iPhone 13 mini aynı boyutlarda, aynı ağırlıkta ve aynı ekran özelliklerine sahiptir.
- iPhone 12 ve iPhone 13 mini aynı RAM miktarına (4 GB) sahiptir.
- iPhone 12 ve iPhone 13 mini aynı suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık derecesine (IP68) sahiptir.
- iPhone 13 mini, iPhone 12'den daha güçlü ve verimli bir işlemci olan A15 Bionic çipe sahiptir. Bu da performansı ve pil ömrünü artırır.
- iPhone 13 mini, iPhone 12'den daha gelişmiş bir kamera sistemi sunar. Bu da gece modu, sinematik mod, akıllı HDR 4, fotoğrafik stiller gibi özelliklerle daha iyi fotoğraf ve video çekmenizi sağlar.

Bu bilgiler doğrultusunda iPhone 11'i satıp iPhone 13 mini almanızın hata olmadığını söyleyebiliriz. Ancak eğer ekran boyutu veya pil kapasitesi sizin için önemliyse, o zaman iPhone 12 veya başka bir modeli tercih edebilirsiniz. Sonuçta hangi modeli alacağınız tamamen size kalmış bir karardır.

“iPhone 13” sayfasına dön