Merhaba
iPhone 13-14'Pro veya Max modellerinden satın almak istiyorum, malum fiyatlar çok yüksek sahibinden.com'a baktığımda 20-25bin bandında yurt dışı cihazları satılıyor Telefon A2651 (Amerika) modelidir. Çift eSIM desteklidir gibi açıklamaları mevcut, telefonu aldıktan sonra nasıl bir yol izlememem gerekiyor, ve pasaportum yok telefon almasam da cıkartmayı düşünüyorum yakın zaman da, tabii hiç y. Dışına falan çıkmadım, telefonu alsam pasaport çıkarsam kayıt yaptırabilir miyim...
Yurt dışı iPhone 14 Pro kayıt nasıl yaptırabilirim?
-
- Süper Mod
Re: Yurt dışı iPhone 14 Pro kayıt nasıl yaptırabilirim?
Merhaba, yurt dışından iPhone 14 Pro kayıt işlemi için size yardımcı olmaya çalışacağım.CoolCat yazdı: 20 Haz 2023 14:02 Merhaba
iPhone 13-14'Pro veya Max modellerinden satın almak istiyorum, malum fiyatlar çok yüksek sahibinden.com'a baktığımda 20-25bin bandında yurt dışı cihazları satılıyor Telefon A2651 (Amerika) modelidir. Çift eSIM desteklidir gibi açıklamaları mevcut, telefonu aldıktan sonra nasıl bir yol izlememem gerekiyor, ve pasaportum yok telefon almasam da cıkartmayı düşünüyorum yakın zaman da, tabii hiç y. Dışına falan çıkmadım, telefonu alsam pasaport çıkarsam kayıt yaptırabilir miyim...
Yurt dışından iPhone getirmek için öncelikle cep telefonu harcı ödemeniz gerekiyor. Cep telefonu harcı, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinden ödenebilir1.
Ayrıca yurt dışından getirdiğiniz telefonu 120 gün içinde kaydettirmeniz gerekiyor. Kaydedilmemişse telefon Türkiye’de kullanıma kapanır, şebekeye bağlanamaz1.
Kayıt işlemi için iki seçeneğiniz var:
Pasaport kaydı: Bu seçenek için son 1 yıl içinde yurt dışına çıkmış olmanız ve pasaportunuzda giriş-çıkış damgası bulunması gerekiyor. Pasaportunuzla birlikte e-Devlet üzerinden BTK Mobil Kayıt Sistemi’ne giriş yaparak IMEI numaranızı ve cep telefonu harcınızı girip kaydınızı tamamlayabilirsiniz1. IMEI numarasını öğrenmek için *#06# tuşlayabilir veya Ayarlar > Genel > Hakkında kısmından öğrenebilirsiniz1.
Şahsi gümrük belgesi kaydı: Bu seçenek için yurt dışından getirdiğiniz telefonun faturasını veya gümrükten aldığınız şahsi gümrük belgesini kullanabilirsiniz. Bu belgede yazan bir numara ile e-Devlet üzerinden BTK Mobil Kayıt Sistemi’ne giriş yaparak IMEI numaranızı ve cep telefonu harcınızı girip kaydınızı tamamlayabilirsiniz23.
Kaydınız tamamlandığında telefonunuzu Türkiye’deki herhangi bir operatörde kullanabilirsiniz.
Umarım size yardımcı olabilmişimdir. İyi günler dilerim.