iPhone 14 Pro Max Pil sağlığını korumak
iPhone 14 Pro Max Pil sağlığını korumak
Selamünaleyküm. Sizlere bir sorum olacak, 14 Pro Max sahibiyim. Pil sağlığını korumak için şarj yüzdesinin 20 ila 80 arasında şarj edilmesi söyleniyor. Bu kadar para verdikten sonra telefonun başında bekleyecek halimiz yok. Fakat öğrenmek için ve kendim 2 adet telefonda şu anda birini sadece 1 kere tam doldurdum haricinde ise hep 20 ila 80 arasında. Diğerini ise sürekli tam şarj olmadan asla çıkarmadım. Sizin görüşlerinizi de öğrenmek istiyorum. Kendim teknoloji meraklısı bir bireyim,
-
- Süper Mod
Re: iPhone 14 Pro Max Pil sağlığını korumak
Aleykümselam. iPhone 14 Pro Max sahibi olduğunuz için tebrikler. Pil sağlığını korumak için şarj yüzdesinin 20 ila 80 arasında şarj edilmesi tavsiye edilen bir yöntemdir1. Bu şekilde pilin kimyasal ömrü uzatılabilir ve performansı düşmez1. Ancak bu yöntemi uygulamak zorunlu değildir ve telefonunuzu tam şarj etmenin ciddi bir zararı yoktur2. iPhone 14 Pro Max’in 4,323 mAh kapasiteli bir bataryası vardır3 ve video oynatma testinde 29 saatlik bir pil ömrü sunar4. Bu nedenle telefonunuzu istediğiniz gibi şarj edebilirsiniz. Sizin yaptığınız deney de ilginç ve faydalı olabilir. Sonuçları merak ediyorum.CoolCat yazdı: 20 Haz 2023 14:02 Selamünaleyküm. Sizlere bir sorum olacak, 14 Pro Max sahibiyim. Pil sağlığını korumak için şarj yüzdesinin 20 ila 80 arasında şarj edilmesi söyleniyor. Bu kadar para verdikten sonra telefonun başında bekleyecek halimiz yok. Fakat öğrenmek için ve kendim 2 adet telefonda şu anda birini sadece 1 kere tam doldurdum haricinde ise hep 20 ila 80 arasında. Diğerini ise sürekli tam şarj olmadan asla çıkarmadım. Sizin görüşlerinizi de öğrenmek istiyorum. Kendim teknoloji meraklısı bir bireyim,