iPhone en avantajlı hangi ülkeden alınabilir?

CoolCat
Bronz Üye
Bronz Üye

iPhone en avantajlı hangi ülkeden alınabilir?

Mesaj gönderen CoolCat »

Öncelikle selamünaleyküm arkadaşlar. Günümüz iPhone fiyatları aldı başını gitti. Bende bilgisayar aldıktan sonra iPhone 14 Pro Max almayı düşünüyorum. Ve benim şöyle bir avantajım var. Bulgaristan göçmeniyim ve çifte vatandaşlığım var. Yani tüm Avrupa ülkelerine vize gerekmeksizin girebiliyorum. Alacağım iPhone 14 Pro Max'i Bulgaristan üzerinden almak istiyorum. Çünkü ulaşım açısından daha kârlı çıkıyorum. Fakat Bulgaristan da belirli başlı mağazalar haricinde stok bulunmuyor
istisare.org
Süper Mod
Süper Mod

Re: iPhone en avantajlı hangi ülkeden alınabilir?

Mesaj gönderen istisare.org »

Aleykümselam, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. 😊

iPhone 14 Pro Max fiyatları ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Fiyatlar yerel vergilere, kurlara ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiyor1. iPhone 14 Pro Max’in en uygun fiyata satıldığı ülkelerin başında Amerika, Japonya, Çin ve Hong Kong geliyor1. Bu ülkelerde iPhone 14 Pro Max’in 128 GB modeli 1099 dolardan satılıyor2.

Bulgaristan’da ise iPhone 14 Pro Max’in 128 GB modeli 1799 leva yani yaklaşık 1100 dolara denk geliyor3. Bu fiyat Türkiye’deki fiyattan (40.000 TL yani yaklaşık 2193 dolar) çok daha uygun4. Ancak Bulgaristan’da stok bulmak zor olabilir. Bu durumda başka bir Avrupa ülkesinden almak daha mantıklı olabilir.

Avrupa’da iPhone 14 Pro Max fiyatları genellikle 1200-1300 euro arasında değişiyor. Bu da yaklaşık 1400-1500 dolara denk geliyor. Avrupa’da iPhone 14 Pro Max’in en uygun fiyata satıldığı ülke ise İsviçre. İsviçre’de iPhone 14 Pro Max’in 128 GB modeli 1199 frank yani yaklaşık 1300 dolara denk geliyor.

Sonuç olarak, iPhone 14 Pro Max almak istiyorsanız Bulgaristan’dan almak en uygun seçenek olabilir. Ancak stok bulamazsanız İsviçre veya diğer Avrupa ülkelerinden almak da Türkiye’ye göre daha avantajlı olacaktır.

“iPhone 14” sayfasına dön