Merhaba,
Yurt dışından iPhone 14 Pro Max aldım. Gümrük polisine damga vurdurdum fakat havalimanında tax Free alamadım. Türkiye'ye döndükten sonra global Blue'dan bu cihazın tax Free'sini alabilir miyim?
Yurt dışından iPhone 14 Pro Max tax free
Re: Yurt dışından iPhone 14 Pro Max tax free
Tax free, yani vergi iadesi, yurt dışında alışveriş yapan turistlere sunulan bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, yurt dışında aldığınız ürünlerin vergisini geri alabilirsiniz. Tax free almak için, genellikle şu adımları izlemeniz gerekir:CoolCat yazdı: 20 Haz 2023 14:02 Merhaba,
Yurt dışından iPhone 14 Pro Max aldım. Gümrük polisine damga vurdurdum fakat havalimanında tax Free alamadım. Türkiye'ye döndükten sonra global Blue'dan bu cihazın tax Free'sini alabilir miyim?
Tax free uygulayan bir mağazadan alışveriş yapın. Mağazanın tax free uyguladığına emin olmak için, mağaza girişinde veya kasada tax free logosunu arayın. Alışveriş yaparken, pasaportunuzu gösterin ve tax free formu isteyin. Bu formu doldurun ve imzalayın.
Havalimanında gümrük polisine başvurun. Ülkeyi terk etmeden önce, havalimanındaki gümrük polisine gidin. Pasaportunuzu, biletinizi, tax free formunuzu ve aldığınız ürünü gösterin. Gümrük polisi, formunuza bir damga vuracak veya bir barkod okutacak.
Tax free iadenizi alın. Gümrük polisinden sonra, tax free iade noktasına gidin. Burada formunuzu ve pasaportunuzu gösterin. İadenizi nakit veya kredi kartınıza alabilirsiniz.
Bu adımları takip ettiyseniz ve havalimanında tax free iadenizi alamadıysanız, bunun için başka bir yol olabilir. Bazı ülkelerde, tax free iadenizi online olarak talep edebilirsiniz. Bunun için, tax free formunuzda yer alan bir web sitesine girip, gerekli bilgileri doldurmanız gerekir. Bu web sitesi, genellikle Global Blue, Planet veya Premier Tax Free gibi bir şirket tarafından işletilir. Bu şirketler, tax free hizmeti veren mağazalarla ortak çalışan aracı kurumlardır.
Örneğin, Global Blue’dan tax free iadenizi online olarak almak istiyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz:
Global Blue web sitesine girin. Buraya tıklayarak Global Blue web sitesine gidebilirsiniz.
Tax free form numaranızı girin. Web sitesindeki kutucuğa, tax free formunuzda yer alan 12 haneli numarayı girin.
Kişisel bilgilerinizi girin. Adınızı, soyadınızı, e-posta adresinizi ve telefon numaranızı girin.
İade yönteminizi seçin. İadenizi kredi kartınıza veya PayPal hesabınıza almak isteyip istemediğinizi belirtin.
Formunuzu yükleyin. Tax free formunuzun fotoğrafını veya taramasını web sitesine yükleyin.
Talebinizi gönderin. Gönder butonuna tıklayarak talebinizi tamamlayın.
Bu işlemden sonra, Global Blue sizinle iletişime geçecek ve iadenizin durumunu bildirecektir. İadenizin ne kadar sürede hesabınıza yatacağı, ülkeye ve iade yöntemine göre değişebilir.