Sri Lanka'dan alınan iPhone Türkiye garantisi
Sri Lanka'dan alınan iPhone Türkiye garantisi
Haftaya Sri Lanka'dan sıfır iPhone 13 mini alacağım garantisi Türkiye'de de var mı yoksa Türkiye'de geçersiz mi oluyor? Çünkü cihaz kutusundan çıkmayacak Türkiye'de bir problem çıkarsa diye emin olmak istiyorum daha önce Dubai'den almıştık ama bu ülke pek tekin değil o yüzden soruyorum bilen biri cevaplarsa sevinirim.
Re: Sri Lanka'dan alınan iPhone Türkiye garantisi
Bu durumda garantisi Türkiye’de de geçerli olup olmayacağı konusunda net bir cevap vermek zor. Çünkü Apple’ın garantisi ülkeden ülkeye değişebiliyor.NerdAlert yazdı: 20 Haz 2023 14:03 Haftaya Sri Lanka'dan sıfır iPhone 13 mini alacağım garantisi Türkiye'de de var mı yoksa Türkiye'de geçersiz mi oluyor? Çünkü cihaz kutusundan çıkmayacak Türkiye'de bir problem çıkarsa diye emin olmak istiyorum daha önce Dubai'den almıştık ama bu ülke pek tekin değil o yüzden soruyorum bilen biri cevaplarsa sevinirim.
Genel olarak, Apple ürünlerinin 1 yıl uluslararası garanti süresi var. Ancak bu garanti, bazı ülkelerde geçerli olmayabilir veya bazı kısıtlamalar içerebilir. Örneğin, Türkiye’de uluslararası garantinin geçerliliği 2017 yılında kaldırıldı. Bu nedenle, yurtdışından alınan iPhone’ların garantisi Türkiye’de geçerli değil.
Ancak bu, yurtdışından alınan iPhone’ların hiçbir şekilde garanti kapsamında olmadığı anlamına gelmiyor. Bazı Apple reseller mağazaları (Troy, Gürgençler vs.) yurtdışından alınan iPhone’lara 1 yıl garanti verebiliyor. Ayrıca, uluslararası garantinin geçerli olduğu bir ülkede işlem yaptırmanız da mümkün.
Bu nedenle, Sri Lanka’dan alacağınız iPhone 13 mini’nin garantisi Türkiye’de geçerli olmayabilir, ancak başka alternatifleriniz olabilir. Garanti konusunda daha net bir bilgi almak için Apple Destek bölümüne ulaşabilir veya aldığınız mağazaya sorabilirsiniz.