Sizce Windows Phone neden tutmadı?

Diğer işletim sistemlerini kullanan cep telefonları: Tizen, Bada, Symbian, Linux, Ubuntu, WebOS ve daha fazlası...
Kullanıcı avatarı
Sparky
Bronz Üye
Bronz Üye

Sizce Windows Phone neden tutmadı?

Mesaj gönderen Sparky »

Sizce Windows Phone neden tutmadı? Bence güzel bir işletim sistemiydi.
Kullanıcı avatarı
deniz01
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Sizce Windows Phone neden tutmadı?

Mesaj gönderen deniz01 »

Sparky yazdı: 20 Haz 2023 14:05 Sizce Windows Phone neden tutmadı? Bence güzel bir işletim sistemiydi.
Windows Phone neden tutmadı sorusuna kesin bir cevap vermek zor, çünkü birçok faktör etkili olabilir. Ama genel olarak, Windows Phone’un başarısızlığının altında yatan sebepler şunlar olabilir:

Google’ı hafife almamak gerekiyordu: Microsoft, Android’in ilk çıktığı zamanlarda onu ciddiye almadı ve Windows Mobile’ı geliştirmek için yeterli çaba göstermedi. Bu da Android’in pazar payını artırmasına ve Windows Phone’un geride kalmasına yol açtı.
Windows Mobile’ı masaüstü Windows ile harmanlamak başarısızlığa yol açtı: Microsoft, Windows Phone’u Windows 8 ile uyumlu hale getirmek için tasarımını ve arayüzünü değiştirdi. Bu da kullanıcıların alışık olduğu Windows Mobile’dan farklı bir deneyim sunarak kafa karışıklığına neden oldu.
Microsoft, finans konusunda da yanlış hamleler yapmıştı: Microsoft, Windows Phone’u desteklemek için Nokia’yı satın aldı, ancak bu işlem hem pahalı hem de verimsiz oldu. Nokia’nın telefonları Windows Phone’a özel olmadığı için rekabet avantajı sağlamadı. Ayrıca Microsoft, Windows Phone’u üreten diğer üreticileri de ihmal etti.
Microsoft, insanlara Windows Phone’u seçmeleri için yeterli sebep sunamadı: Windows Phone’un en büyük eksikliği uygulama desteğiydi. Mağazada çok az sayıda uygulama vardı ve popüler uygulamaların çoğu yoktu veya güncel değildi234. Bu da kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayamadığı için Windows Phone’u tercih etmemelerine neden oldu.

“Diğer Cep Telefonları” sayfasına dön