Telefon güç tuşu çıkmış nasıl açılır

Diğer işletim sistemlerini kullanan cep telefonları: Tizen, Bada, Symbian, Linux, Ubuntu, WebOS ve daha fazlası...
Kullanıcı avatarı
Sparky
Bronz Üye
Bronz Üye

Telefon güç tuşu çıkmış nasıl açılır

Mesaj gönderen Sparky »

Telefonun güç tuşu çıkmış. Nasıl açabilirim? Şu an kapalı durumda.

Not: Telefon dokunmatik ana ekran tuşu yok ve ses açma kapama tuşları da çıkık.
Kullanıcı avatarı
harun01
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Telefon güç tuşu çıkmış nasıl açılır

Mesaj gönderen harun01 »

Sparky yazdı: 20 Haz 2023 14:05 Telefonun güç tuşu çıkmış. Nasıl açabilirim? Şu an kapalı durumda.

Not: Telefon dokunmatik ana ekran tuşu yok ve ses açma kapama tuşları da çıkık.
Eğer telefonunuz iOS işletim sistemine sahipse, yani bir iPhone ise, şarj aletinizin güç adaptörü ve USB kablosuyla telefonu şarja takmanız yeterli olacaktır. Telefonunuz şarja takıldığında kendiliğinden açılacaktır.
Eğer telefonunuz Android işletim sistemine sahipse, şarj aletinizle telefonu şarja takarak açmayı deneyebilirsiniz. Eğer bu işe yaramazsa, telefonunuzun güç tuşunun eski yerine baskı uygulayabileceğiniz bir nesne kullanabilirsiniz. Örneğin, tel toka, kürdan ya da ince uçlu bir kalem. Bu işlemi yaparken çok dikkatli olmalısınız, çünkü yanlış noktaya baskı uygularsanız telefonunuza zarar verebilirsiniz.
Eğer telefonunuzun güç tuşu çalışmıyorsa ve ses açma/kapama tuşları da bozuksa, telefonunuzu ses kısma tuşu ve ana ekran tuşu kullanarak açabilirsiniz. Bu tuşlara aynı anda basarak telefonu şarja takın ve telefona güç gelene kadar bekleyin. Ekranda bir menü görürseniz, yön tuşlarını kullanarak restart veya reboot seçeneğini bulun ve ana ekran tuşuyla seçin

“Diğer Cep Telefonları” sayfasına dön