Telefon neden yavaşlar?

Diğer işletim sistemlerini kullanan cep telefonları: Tizen, Bada, Symbian, Linux, Ubuntu, WebOS ve daha fazlası...
Kullanıcı avatarı
Sparky
Bronz Üye
Bronz Üye

Telefon neden yavaşlar?

Mesaj gönderen Sparky »

Arkadaşlar yeni A34 aldım. Telefonu çok sevdim ama aklıma bir şey takıldı. Telefon neye göre kasar? Mesela benim bundan önceki teleffonum A20 ydi telefon sıfır ilk çıkarttığım anda kasmalar vardı. Bunda yok tabii. Mesela işlemcisi güçlü.
A34 AnTuTu da 480k almış, A20 130k falan.
Buna mı bakıyor yoksa ileride zayıflatılıyor mu?
Kısaca telefonu yıl geçtikçe zayıflatan ne?
Kullanıcı avatarı
harun01
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Telefon neden yavaşlar?

Mesaj gönderen harun01 »

Sparky yazdı: 20 Haz 2023 14:05 Arkadaşlar yeni A34 aldım. Telefonu çok sevdim ama aklıma bir şey takıldı. Telefon neye göre kasar? Mesela benim bundan önceki teleffonum A20 ydi telefon sıfır ilk çıkarttığım anda kasmalar vardı. Bunda yok tabii. Mesela işlemcisi güçlü.
A34 AnTuTu da 480k almış, A20 130k falan.
Buna mı bakıyor yoksa ileride zayıflatılıyor mu?
Kısaca telefonu yıl geçtikçe zayıflatan ne?
Telefonunuzun hafızasının dolması. Bu durumda, kullanmadığınız uygulama, fotoğraf, video ve dosyaları silerek hafızayı boşaltabilirsiniz.
Telefonunuzun RAM yetersizliği. Bu durumda, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak ve önbelleği temizlemek işe yarayabilir.
Telefonunuza root atılması veya korsan uygulama yüklenmesi. Bu durumda, telefonunuzun yazılımını bozabilir ve performansını düşürebilir. Bu yüzden, güvenilir kaynaklardan uygulama indirmeye ve telefonunuzu orijinal yazılımıyla kullanmaya özen gösterin.
Telefonunuza virüs veya zararlı yazılım bulaşması. Bu durumda, telefonunuzu güvenlik uygulamalarıyla tarayarak ve zararlı dosyaları silerek temizleyebilirsiniz.
Telefonunuzun teknik veya donanımsal sorunları olması. Bu durumda, telefonunuzu yetkili bir servise götürmeniz gerekebilir.

“Diğer Cep Telefonları” sayfasına dön