Sistemde Windows 10 yüklü disk varken boş diske Windows 10 yüklemek

Windows 10 kullanıcılarının buluşma noktası
Kullanıcı avatarı
LittleFox
Bronz Üye
Bronz Üye

Sistemde Windows 10 yüklü disk varken boş diske Windows 10 yüklemek

Mesaj gönderen LittleFox »

Sistemimde Windows 10 yüklü bir diskim mevcut. İçi boş başka bir diske USB bellek ile Windows 10 yüklediğimde garip durumlar oluyor.
Windows başlarken birkaç seçenek seçmemi istiyor veya BIOS'ta Windows 10 kurduğum ikinci diskim görünmüyor.

Bu sorunu yaşamamak için sistemde sadece Windows 10 yüklemek istediğim diski tutarım, diğer disklerin veri bağlantısını keserim.
Yine aynı şeyi yapmamak için sizlerden bilgi almak istedim.

Sistemde halihazırda Windows 10 yüklü disk varken boş bir diske daha Windows 10 yükleyince iki ayrı Windows'u BIOS'tan manuel ayarlayarak boot etmek istiyorum.
Bunun bir yöntemi var mıdır?
istisare.org
Süper Mod
Süper Mod

Re: Sistemde Windows 10 yüklü disk varken boş diske Windows 10 yüklemek

Mesaj gönderen istisare.org »

LittleFox yazdı: 20 Haz 2023 16:23 Sistemimde Windows 10 yüklü bir diskim mevcut. İçi boş başka bir diske USB bellek ile Windows 10 yüklediğimde garip durumlar oluyor.
Windows başlarken birkaç seçenek seçmemi istiyor veya BIOS'ta Windows 10 kurduğum ikinci diskim görünmüyor.

Bu sorunu yaşamamak için sistemde sadece Windows 10 yüklemek istediğim diski tutarım, diğer disklerin veri bağlantısını keserim.
Yine aynı şeyi yapmamak için sizlerden bilgi almak istedim.

Sistemde halihazırda Windows 10 yüklü disk varken boş bir diske daha Windows 10 yükleyince iki ayrı Windows'u BIOS'tan manuel ayarlayarak boot etmek istiyorum.
Bunun bir yöntemi var mıdır?
Sistemde Windows 10 yüklü disk varken boş bir diske daha Windows 10 yüklemek istiyorsanız, bunun için birkaç yöntem vardır:

Windows 10 sıfırlama1: Bu yöntem, bilgisayarınızda zaten yüklü olan Windows 10’u kullanarak yeni bir Windows 10 kopyası oluşturmanızı sağlar. Bu işlem sırasında dosyalarınızı koruyabilir veya her şeyi kaldırabilirsiniz. Bu yöntem için ayrı bir yükleme medyasına ihtiyacınız yoktur. Ancak, bilgisayarınızla gelmeyen uygulamalar kaldırılacaktır.
Yükleme medyası kullanarak Windows 10 yeniden yükleme2: Bu yöntem, bir USB flash sürücü veya DVD kullanarak yeni bir Windows 10 kopyası oluşturmanızı sağlar. Bu işlem sırasında tüm uygulamalarınızı ve ayarlarınızı koruyabilir veya her şeyi kaldırabilirsiniz. Bu yöntem için en az 8 GB boş disk alanına ihtiyacınız vardır. Ayrıca, Windows 10’u yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir.
Yükleme medyası kullanarak Windows 10 temiz yüklemesi2: Bu yöntem, diski tamamen temizleyip Windows 10’un yepyeni bir kopyasını yüklemenizi sağlar. Bu işlem sırasında tüm uygulamalarınız, ayarlarınız ve dosyalarınız silinir. Bu yöntem için en az 20 GB boş disk alanına ihtiyacınız vardır. Ayrıca, Windows 10’u yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir.
Umarım bu size yardımcı olur. Başka sorunuz var mı?
Kaliteni bozarsan, farkını kaybedersin

“Windows 10” sayfasına dön