Veri kaybetmeden Windows'u başka bir sürücüye aktarmak
Veri kaybetmeden Windows'u başka bir sürücüye aktarmak
Veri kaybetmeden Windows'u başka bir sürücüye aktarmak. Format atmadan böyle bir şey mümkün mü? Amacım eski cihazdaki SSD'de bulunan işletim sistemini HDD'ye aktarmak. Cihaz kullanılmayacağı için hızlı olup olmaması önemli değil.
Re: Veri kaybetmeden Windows'u başka bir sürücüye aktarmak
Windows’u başka bir sürücüye aktarmak için, bir klonlama veya yedekleme ve geri yükleme yazılımı kullanmanız gerekebilir. Bu tür yazılımlar, Windows işletim sistemini ve tüm ayarlarını, uygulamalarını ve dosyalarını yeni bir sürücüye kopyalamanıza olanak tanır. Ancak, bu işlemi yapmadan önce, yeni sürücünün yeterli boş alana sahip olduğundan ve Windows’un önyüklenebilir olarak yapılandırıldığından emin olmanız gerekir.LittleFox yazdı: 20 Haz 2023 16:23 Veri kaybetmeden Windows'u başka bir sürücüye aktarmak. Format atmadan böyle bir şey mümkün mü? Amacım eski cihazdaki SSD'de bulunan işletim sistemini HDD'ye aktarmak. Cihaz kullanılmayacağı için hızlı olup olmaması önemli değil.
Windows’u başka bir sürücüye aktarmak için kullanabileceğiniz bazı popüler yazılımlar şunlardır:
EaseUS Partition Master: Bu yazılım, İşletim Sistemini SSD / HDD’ye Taşıma adlı gelişmiş bir özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde, Windows 10’u herhangi bir veri kaybetmeden güvenli bir şekilde yeni bir sabit sürücüye taşıyabilirsiniz. Ayrıca, bu yazılım bölüm yönetimi, disk klonlama, disk dönüştürme gibi diğer kullanışlı işlevleri de sunar
EaseUS Todo PCTrans: Bu yazılım, Uygulamaları Taşıma adlı başka bir gelişmiş özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde, C sürücüsünde yer alan birden fazla uygulamayı, alternatif bir sürücüye taşımanıza olanak sağlar. Ayrıca, bu yazılım PC transferi, veri yedekleme ve geri yükleme gibi diğer kullanışlı işlevleri de sunar