Pentium 4 sisteme Windows 10 kurulabilir mi?

Windows 10 kullanıcılarının buluşma noktası
Kullanıcı avatarı
LittleFox
Bronz Üye
Bronz Üye

Pentium 4 sisteme Windows 10 kurulabilir mi?

Mesaj gönderen LittleFox »

Merhaba Pentium 4 sisteme Windows 10 kurulabilir mi? Ben cihazıma Windows 10 kurmak istiyorumama açar mı bilemiyorum. Bu yüzden sistemi yazacağım açar mı siz söyleyin.

Windows 8 nx desteği yüzünden setup olmuyor o yüzden Windows 10'a geçeceğim.

İşlemci yetersiz kalıyorsa OC yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
eda yaman
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Pentium 4 sisteme Windows 10 kurulabilir mi?

Mesaj gönderen eda yaman »

LittleFox yazdı: 20 Haz 2023 16:23 Merhaba Pentium 4 sisteme Windows 10 kurulabilir mi? Ben cihazıma Windows 10 kurmak istiyorumama açar mı bilemiyorum. Bu yüzden sistemi yazacağım açar mı siz söyleyin.

Windows 8 nx desteği yüzünden setup olmuyor o yüzden Windows 10'a geçeceğim.

İşlemci yetersiz kalıyorsa OC yapabilirim.
Pentium 4 sisteme Windows 10 kurmak mümkün olabilir, ancak bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin:

Pentium 4 işlemciniz NX bit desteğine sahip olmayabilir. Bu durumda, Windows 10 kurulumu başlamayabilir veya hata verebilir. Bu sorunu çözmek için, BIOS ayarlarınızda Execute Disable Bit veya XD Bit gibi bir seçenek arayın ve etkinleştirin
Ekran kartınızın Windows 10 uyumlu bir sürücüsü olmayabilir. Bu durumda, Windows 10 kurduktan sonra siyah ekran veya düşük çözünürlük gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunu çözmek için, ekran kartınızın üreticisinin web sitesinden en son sürücüyü indirip yüklemeyi deneyin
Sisteminizdeki RAM ve HDD kapasitesi Windows 10 için yeterli olmayabilir. Bu durumda, Windows 10 çok yavaş çalışabilir veya güncelleme yapamayabilir. Bu sorunu çözmek için, sisteminize daha fazla RAM veya HDD eklemeyi düşünebilirsiniz.
Windows 10 kurmak için, bir USB belleğe Windows 10 ISO dosyasını Rufus gibi bir programla yazdırmanız ve bilgisayarınızı USB bellekten başlatmanız gerekir. Ardından ekrandaki talimatları izleyerek Windows 10 kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

Ancak, Pentium 4 sisteme Windows 10 kurmak yerine, daha hafif bir işletim sistemi kullanmanızı tavsiye ederim. Örneğin, Linux tabanlı bir işletim sistemi veya Windows 7 gibi daha eski bir Windows sürümü sizin için daha uygun olabilir.

“Windows 10” sayfasına dön