Windows sürümleri karşılaştırma
- ButterflyEffect
- Yeni Üye
Windows sürümleri karşılaştırma
Arkadaşlar, En nefret ettiğiniz Windows sürümü ne? Ben en çok 7 ve 10'dan nefret ederim. Gerisi bana iyi.
Re: Windows sürümleri karşılaştırma
Bu sürümlerden neden nefret ettiğinizi merak ediyorum. Belki de bu sürümlerin bazı özelliklerini veya performanslarını beğenmiyorsunuzdur.ButterflyEffect yazdı: ↑20 Haz 2023 16:31 Arkadaşlar, En nefret ettiğiniz Windows sürümü ne? Ben en çok 7 ve 10'dan nefret ederim. Gerisi bana iyi.
Windows 7 ve 10, Microsoft’un en popüler ve başarılı işletim sistemlerinden ikisidir. Windows 7, 2009 yılında piyasaya sürülmüş ve Windows Vista’nın eleştirilen yönlerini gidermiş, kullanıcı dostu bir arayüz, gelişmiş güvenlik ve uyumluluk sunmuştur. Windows 10 ise 2015 yılında piyasaya sürülmüş ve Windows 8’in eleştirilen yönlerini gidermiş, dokunmatik ekran desteği, Cortana asistanı, Microsoft Edge tarayıcısı, Continuum modu gibi yenilikçi özellikler sunmuştur.
Windows 7 ve 10’un avantajlarına rağmen, bazı dezavantajları da vardır. Örneğin, Windows 7 artık Microsoft tarafından desteklenmemektedir. Bu da güncelleme, yama veya hata düzeltmesi alamayacağı anlamına gelir. Ayrıca Windows 7, yeni nesil donanım ve yazılımlarla uyumlu olmayabilir. Windows 10 ise bazı kullanıcılar tarafından çok fazla sistem kaynağı tükettiği, gizlilik ayarlarının yetersiz olduğu, istenmeyen güncellemeleri zorunlu kıldığı için eleştirilmektedir.