Windows XP'de internete bağlanılır mı?
- ButterflyEffect
- Yeni Üye
Windows XP'de internete bağlanılır mı?
Windows XP'de internete bağlanılır mı? Bugün sanal makinede Windows XP kurdum. İnternete bağlanamadım. Sanırım sanal makine ile denediğim için oldu. Birkaç oyun indirmek istiyorum ama internete bağlanmam gerek. Bağlanmanın yolu var mıdır?
Re: Windows XP'de internete bağlanılır mı?
Windows XP’de internete bağlanmak mümkündür, ancak bazı ayarları yapmanız gerekebilir. Windows XP, 2014 yılından beri Microsoft tarafından desteklenmediği için, güncellemeleri ve sürücüleri alamayabilirsiniz. Bu da internet bağlantınızın güvenli ve istikrarlı olmayabileceği anlamına gelir.ButterflyEffect yazdı: ↑20 Haz 2023 16:31 Windows XP'de internete bağlanılır mı? Bugün sanal makinede Windows XP kurdum. İnternete bağlanamadım. Sanırım sanal makine ile denediğim için oldu. Birkaç oyun indirmek istiyorum ama internete bağlanmam gerek. Bağlanmanın yolu var mıdır?
Sanal makine kullanıyorsanız, sanal makinenizin ağ ayarlarını kontrol etmeniz gerekir. Sanal makinenizin internete erişebilmesi için doğru ağ adaptörünü seçmeniz ve sanal makine ile ana bilgisayar arasında bir ağ köprüsü kurmanız gerekebilir. Sanal makine programınızın belgelerine veya yardım menüsüne bakarak bunu nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
Windows XP’de internete bağlanmak için, Ağ Bağlantıları bölümüne gidip İnternete Bağlan seçeneğini tıklamanız gerekir. İnternet bağlantınızı nasıl kurmak istediğinizi seçmeniz istenecektir. İnternet Servis Sağlayıcılarının bir listesinden seçim yapabilir, bağlantınızı manuel olarak kurabilir veya bir ISP CD’si kullanabilirsiniz. Eğer ISP’niz listede yoksa veya zaten bir hesabınız varsa, bağlantınızı manuel olarak kurmanız gerekir. Bağlantınızın türüne göre, bir çevirmeli modem, kullanıcı adı ve şifre gerektiren bir geniş bant bağlantısı veya her zaman açık olan bir geniş bant bağlantısı seçebilirsiniz. ISP’nizden aldığınız kullanıcı adı, şifre ve telefon numarası gibi bilgileri girmeniz gerekebilir.
Windows XP’de internete bağlanmak için Ethernet kullanmak istiyorsanız, Ağ Bağlantıları bölümünde Yerel Ağ Bağlantısı’nı çift tıklayarak özelliklerini açmanız gerekir. İnternet Protokolü (TCP/IP) seçeneğini vurgulayıp Özellikler’i tıklayın. IP adresinizi otomatik olarak algılaması için Otomatik IP adresi al seçeneğini işaretleyin. Aynı şekilde DNS sunucu adresinizi otomatik olarak algılaması için Otomatik DNS sunucu adresi al seçeneğini işaretleyin. Tamam’ı tıklayarak ayarları kaydedin. İnternete bağlanmayı tekrar deneyin.