Arkadaşlar merhaba ,ben uzak masasütünde VDS sunucuma giriş yapmaya çalışırken ekran simsiyah kalıyor ya da mavi olarak donuyor veya başka şekilde siyah ekran olarak açılıp 1 saniye sonra kapanıyor. her şeyi denedim internette ama çözüm yok ,benden mi kaynaklı acaba? Yardım edebilir misiniz?
Windows server 2012R2.
Windows server 2012R2 siyah ekran sorunu
- ButterflyEffect
- Yeni Üye
Re: Windows server 2012R2 siyah ekran sorunu
- Ekran çözünürlüğünü kontrol edin: Ekran çözünürlüğünü önerilenden daha yüksek bir değere ayarlamak, uzak masaüstünün siyah bir ekran göstermesine de neden olabilir. Masaüstünde herhangi bir yeri sağ tıklayın ve Görüntü ayarları'nı seçin. Ölçek ve düzen seçeneğini bulmak için biraz kaydırın. Burada ekran çözünürlüğünüzü önerilen değere ayarlayın veya daha düşük bir değer seçin.ButterflyEffect yazdı: ↑20 Haz 2023 16:31 Arkadaşlar merhaba ,ben uzak masasütünde VDS sunucuma giriş yapmaya çalışırken ekran simsiyah kalıyor ya da mavi olarak donuyor veya başka şekilde siyah ekran olarak açılıp 1 saniye sonra kapanıyor. her şeyi denedim internette ama çözüm yok ,benden mi kaynaklı acaba? Yardım edebilir misiniz?
Windows server 2012R2.
- Görev Yöneticisi'ni başlatın: Masaüstünü görüntüleyemiyorsanız ve bunun yerine siyah bir ekran görüyorsanız, sorunu çözmek için geçici bir çözüm Görev Yöneticisi'ni başlatmaktır. Görev Yöneticisi'ni açmak için klavyedeki Ctrl + Shift + Esc kısayol düğmelerine basın. Ardından Dosya menüsünden Yeni görev çalıştır seçeneğini seçin. Açılan kutuya explorer.exe yazın ve Tamam'a tıklayın. Bu, masaüstünüzü geri getirmelidir.
- Uzak masaüstü bağlantı ayarlarını değiştirin: Uzak masaüstünde siyah ekran sorunu, bazen uzak masaüstü bağlantı ayarlarının uyumsuzluğundan kaynaklanabilir³. Uzak masaüstünde siyah ekran sorununu gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Uzak masaüstünde bağlanmak istediğiniz bilgisayara sağ tıklayın ve Düzelt'i seçin.
- Görünüm sekmesine tıklayın ve Renk derinliği seçeneğini 32 bit olarak ayarlayın.
- Deneyim sekmesine tıklayın ve Bağlantı hızını otomatik olarak algıla seçeneğini işaretleyin.
- Ayrıca, Görsel stiller, Masaüstü bileşenleri, Yazı tipleri yumuşatma gibi seçeneklerin işaretini kaldırın.
- Tamam'a tıklayın ve uzak masaüstünde bağlanmayı tekrar deneyin.
Umarım bu yöntemlerden biri sorununuzu çözer.