Microsoft Windows desktop runtime nedir
- ButterflyEffect
- Yeni Üye
Microsoft Windows desktop runtime nedir
Uygulama silerken "Microsoft Windows desktop runtime" adlı bir program gördüm. Nedir bu?
Re: Microsoft Windows desktop runtime nedir
Microsoft Windows desktop runtime, Windows işletim sisteminde çalışan bazı uygulamaların ihtiyaç duyduğu bir bileşendir. Bu uygulamalar, .NET Framework veya .NET Core gibi Microsoft’un geliştirme platformlarını kullanarak yazılmıştır. Bu platformlar, uygulamaların farklı cihazlarda ve işletim sistemlerinde çalışabilmesini sağlayan bir arayüz sunar. Ancak bu arayüzü kullanabilmek için, cihazınızda uygun bir çalışma zamanı ortamının yüklü olması gerekir. İşte bu çalışma zamanı ortamı, Microsoft Windows desktop runtime olarak adlandırılır.ButterflyEffect yazdı: ↑20 Haz 2023 16:31 Uygulama silerken "Microsoft Windows desktop runtime" adlı bir program gördüm. Nedir bu?
Microsoft Windows desktop runtime, PC’nize ayrı olarak yüklenmesi gerekmez. Genellikle, çalışma zamanına ihtiyaç duyan bir uygulama yüklediğinizde, otomatik olarak yüklenir. Bu yüzden, uygulama silerken bu programı görmüş olabilirsiniz. Ancak bu programı silmenizi tavsiye etmem. Çünkü bu program, diğer uygulamaların çalışmasına yardımcı olur ve silerseniz, bazı uygulamaların çalışmamasına veya hata vermesine neden olabilir.