Ventoy kullanarak format atmaya çalışırken 2 tane USB görünüyor

XP, Vista, Server ve diğer mazide kalan Windows sürümleri.
Kullanıcı avatarı
ButterflyEffect
Yeni Üye
Yeni Üye

Ventoy kullanarak format atmaya çalışırken 2 tane USB görünüyor

Mesaj gönderen ButterflyEffect »

Arkadaşlar bugün Ventoy programını deneyim dedim içine 3 tane ISO format dosyası attım fakat boot menüsünde USB'mi 2 tane şekilde görüyorum oysaki tek bölümlü USB üsttekine tıkladığımda tepki vermiyor alttakine tıklayınca girebiliyorum herhangi bir sorun olur mu format sırasında bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
Kullanıcı avatarı
orkun34
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Ventoy kullanarak format atmaya çalışırken 2 tane USB görünüyor

Mesaj gönderen orkun34 »

ButterflyEffect yazdı: 20 Haz 2023 16:31 Arkadaşlar bugün Ventoy programını deneyim dedim içine 3 tane ISO format dosyası attım fakat boot menüsünde USB'mi 2 tane şekilde görüyorum oysaki tek bölümlü USB üsttekine tıkladığımda tepki vermiyor alttakine tıklayınca girebiliyorum herhangi bir sorun olur mu format sırasında bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
Ventoy, birden fazla ISO dosyasını tek bir USB sürücüsüne kopyalayıp seçerek boot etmenizi sağlayan bir araçtır. Boot menüsünde USB’nizi iki şekilde görmenizin nedeni, Ventoy’un hem UEFI hem de Legacy BIOS desteği sunmasıdır. Üstteki seçenek UEFI modu, alttaki seçenek Legacy BIOS modudur. Hangi modu seçmeniz gerektiği, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına ve ISO dosyalarının uyumluluğuna bağlıdır. Genellikle UEFI modu daha yeni ve daha hızlıdır, ancak bazı eski sistemler veya ISO dosyaları Legacy BIOS modunu gerektirebilir. Format sırasında herhangi bir sorun olmaması için, bilgisayarınızın BIOS ayarlarını kontrol edip uygun modu seçtiğinizden emin olunuz. Ayrıca, Ventoy’un güncel sürümünü kullandığınızdan ve güvenli önyükleme (secure boot) seçeneğini devre dışı bıraktığınızdan da emin olunuz.

“Diğer Windows Sürümleri” sayfasına dön