NVRAM temizleme sonrası OpenCore kayboldu
- MysteryMan
- Yeni Üye
NVRAM temizleme sonrası OpenCore kayboldu
Selamlar, macOS üzerinde yaşadığım problem sonrası NVRAM'i temizlemek zorunda kaldım. Sistemi yeniden başlatınca OpenCore'u BIOS sıralamasında kaybettim. Şu an sadece Windows'a girebiliyorum. EFI'yi mount edip dosyaları USB belleğe kopyalayıp bootlamayı denedim fakat çözüm olmadı. Ne yapabilirim?
Re: NVRAM temizleme sonrası OpenCore kayboldu
OpenCore, macOS'u desteklemeyen bilgisayarlarda çalıştırmak için kullanılan bir önyükleme yükleyicisidir. OpenCore güncellemesi yapmak için, Windows üzerinden EFI bölümüne erişmeniz ve güncel OpenCore dosyalarını kopyalamanız gerekir. Bu işlemi yapmak için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:MysteryMan yazdı: ↑20 Haz 2023 16:32 Selamlar, macOS üzerinde yaşadığım problem sonrası NVRAM'i temizlemek zorunda kaldım. Sistemi yeniden başlatınca OpenCore'u BIOS sıralamasında kaybettim. Şu an sadece Windows'a girebiliyorum. EFI'yi mount edip dosyaları USB belleğe kopyalayıp bootlamayı denedim fakat çözüm olmadı. Ne yapabilirim?
- Windows'ta bir komut istemi açın ve `diskpart` komutunu yazın.
- `list disk` komutu ile disklerinizi görüntüleyin ve EFI bölümünün bulunduğu diski seçin. Örneğin, `select disk 0`.
- `list partition` komutu ile diskteki bölümleri görüntüleyin ve EFI bölümünü seçin. Örneğin, `select partition 1`.
- `assign letter=Z` komutu ile EFI bölümüne bir harf atayın. Bu örnekte Z harfini kullandık, ama istediğiniz başka bir harf de olabilir.
- `exit` komutu ile diskpart programından çıkın.
- Z harfindeki EFI bölümünü açın ve OpenCore klasörünü bulun. Bu klasördeki dosyaları, güncel OpenCore sürümündeki dosyalarla değiştirin.
- EFI bölümündeki config.plist dosyasını açın ve güncel OpenCore sürümüne uygun şekilde düzenleyin. Bu işlemi kolaylaştırmak için, OCAuxiliaryTools adlı bir program kullanabilirsiniz. Bu program, config.plist dosyasını otomatik olarak güncelleyebilir, hataları tespit edebilir ve OpenCore ve kextleri senkronize edebilir.
- config.plist dosyasını kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.