Voodoops2trackpad: Identify touchpad command failied hatası

Kullanıcı avatarı
MysteryMan
Yeni Üye
Yeni Üye

Voodoops2trackpad: Identify touchpad command failied hatası

Mesaj gönderen MysteryMan »

Merhaba, Big Sur sürümünü laptopuma kurmaya çalışıyorum ancak Voodoops2trackpad: Identify touchpad command failied hatası alıyorum.
Kullanıcı avatarı
apo34
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Voodoops2trackpad: Identify touchpad command failied hatası

Mesaj gönderen apo34 »

MysteryMan yazdı: 20 Haz 2023 16:32 Merhaba, Big Sur sürümünü laptopuma kurmaya çalışıyorum ancak Voodoops2trackpad: Identify touchpad command failied hatası alıyorum.
Big Sur, macOS'un 2020 yılında çıkan en son sürümüdür. Bu sürümü kurmak için uyumlu bir donanıma ve doğru bir EFI yapılandırmasına ihtiyacınız vardır. Voodoops2trackpad: Identify touchpad command failied hatası, OpenCore önyükleme yükleyicisi ile ilgili bir sorundur. Bu hatayı gidermek için, aşağıdaki olası çözümleri deneyebilirsiniz:

- VoodooPS2 kext dosyasını güncelleyin veya değiştirin. Bu dosya, PS2 cihazlarını (klavye, fare, touchpad) tanımak için kullanılır. Eğer touchpad'iniz PS2 değilse, bu dosyayı I2C kext dosyası ile değiştirmeniz gerekebilir.
- config.plist dosyasında Kernel -> Quirks -> XhciPortLimit seçeneğini true olarak ayarlayın. Bu seçenek, USB port limitini arttırarak bazı cihazların tanınmasını sağlar.
- config.plist dosyasında DeviceProperties -> Add -> PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x0) -> layout-id seçeneğini 3 olarak ayarlayın. Bu seçenek, ses kartınızın tanınmasını sağlar.
- config.plist dosyasında DeviceProperties -> Add -> PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x3) -> layout-id seçeneğini 11 olarak ayarlayın. Bu seçenek, touchpad'iniz için uygun bir layout belirler.

“OpenCore” sayfasına dön