MacBook'ta fare tekeri ters çalışıyor

Kullanıcı avatarı
SapphireStone
Yeni Üye
Yeni Üye

MacBook'ta fare tekeri ters çalışıyor

Mesaj gönderen SapphireStone »

M2 işlemcili MacBook Air sahibiyim. Yeni geçtim sayılır. Kablosuz bir fare bağladığım zaman tekerlek ters yönde çalışıyor. Bunu da ayarlardan girip değiştiriyorum bağladığım zaman. Faresiz kullandığımda ise touchpad ters oluyor bu sefer de
Sormak istediğim soru bu scroll ayarının fare takınca açılacak çıkarınca kapanacak şekilde ayarını yapan bir "shortcuts" (kestirmeler) kodu var mıdır ya da yazılabilir mi?
Kullanıcı avatarı
apo34
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: MacBook'ta fare tekeri ters çalışıyor

Mesaj gönderen apo34 »

SapphireStone yazdı: 20 Haz 2023 16:33 M2 işlemcili MacBook Air sahibiyim. Yeni geçtim sayılır. Kablosuz bir fare bağladığım zaman tekerlek ters yönde çalışıyor. Bunu da ayarlardan girip değiştiriyorum bağladığım zaman. Faresiz kullandığımda ise touchpad ters oluyor bu sefer de
Sormak istediğim soru bu scroll ayarının fare takınca açılacak çıkarınca kapanacak şekilde ayarını yapan bir "shortcuts" (kestirmeler) kodu var mıdır ya da yazılabilir mi?
Scroll yönünü fare takınca veya çıkarınca otomatik olarak değiştirmek için bir klavye kısayolu oluşturmanın bir yolu var. Bunun için, Karabiner adlı bir uygulama kullanabilirsiniz. Bu uygulama, klavye tuşlarınızı özelleştirmenize ve farklı komutlar atamanıza olanak tanır.

Karabiner uygulamasını indirdikten sonra, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Karabiner uygulamasını açın ve Misc sekmesine tıklayın.
Open private.xml butonuna tıklayın.
Açılan dosyaya aşağıdaki kodu ekleyin:
<vkopenurldef> <name>KeyCode::VK_OPEN_URL_SHELL_toggle_vertical_scroll_direction</name> <url type=“shell”> <![CDATA[ /Applications/Karabiner.app/Contents/Library/bin/karabiner toggle remap.reverse_vertical_scrolling ]]> </url> </vkopenurldef> <item> <name>Reverse Scroll Direction with Shift_L+Shift_R+S</name> <identifier>private.reverse_scroll_direction</identifier> <autogen> KeyToKey KeyCode::S, ModifierFlag::SHIFT_R | ModifierFlag::SHIFT_L, KeyCode::VK_OPEN_URL_SHELL_toggle_vertical_scroll_direction, </autogen> </item>

Bu kod, scroll yönünü değiştirmek için sol shift + sağ shift + s tuş kombinasyonunu atar. İsterseniz, başka bir tuş kombinasyonu seçebilirsiniz.
Dosyayı kaydedin ve Karabiner uygulamasını yeniden başlatın.
Artık scroll yönünü istediğiniz zaman klavye kısayolunu kullanarak değiştirebilirsiniz.

“13.0 Ventura” sayfasına dön