OpenCore Configurator Config güncelleme

Kullanıcı avatarı
SapphireStone
Yeni Üye
Yeni Üye

OpenCore Configurator Config güncelleme

Mesaj gönderen SapphireStone »

Ne yapmam lazım? Kullanmış olduğum EFI dosyasını birazdan atacağım buraya.

Kurulumu Windows diskine yaptım. Diski ikiye böldüm ve bir kısmında Ventura, diğer kısmına Windows'u kurdum. Önyükleyiciyi sabit diskime atmakta sorun yaşıyorum ve OpenCore Configurator Config güncel değil uyarısı veriyor.

Bilen yok mu acaba? en azından config dosyası nasıl güncellenir acaba?
Kullanıcı avatarı
apo34
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: OpenCore Configurator Config güncelleme

Mesaj gönderen apo34 »

SapphireStone yazdı: 20 Haz 2023 16:33 Ne yapmam lazım? Kullanmış olduğum EFI dosyasını birazdan atacağım buraya.

Kurulumu Windows diskine yaptım. Diski ikiye böldüm ve bir kısmında Ventura, diğer kısmına Windows'u kurdum. Önyükleyiciyi sabit diskime atmakta sorun yaşıyorum ve OpenCore Configurator Config güncel değil uyarısı veriyor.

Bilen yok mu acaba? en azından config dosyası nasıl güncellenir acaba?
OpenCore Configurator ile Config dosyanızı güncellemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- OpenCore Configurator programını açın ve Tools bölümünden OpenCore Downloader seçin.
- Açılan menüde güncellemek istediğiniz sürümü ve Config dosyanızın bulunduğu diski seçin.
- EFI dosyanızı yedek almak için Backup butonuna basın.
- Download butonuna basarak güncel sürümü indirin.
- Sisteminizi yeniden başlatın ve boot etmeyi deneyin.

Eğer boot başarılı olmazsa, yedeklediğiniz EFI dosyasını geri yükleyerek sistemi geri açabilirsiniz.

Önyükleyiciyi sabit diskinize atmak için ise şu yöntemi deneyebilirsiniz:

- Windows diskini bağladığınız bir başka bilgisayarda veya harici bir disk kutusunda OpenCore Configurator programını çalıştırın.
- Tools bölümünden Mount EFI seçin.
- Windows diskini seçin ve Mount Partition butonuna basın.
- Şifrenizi girin ve OK butonuna basın.
- EFI bölümünü açın ve EFI klasörünü silin.
- Ventura kurulum diskindeki EFI klasörünü kopyalayın ve Windows diskine yapıştırın.
- Windows diskini çıkarın ve bilgisayarınıza takın.
- Sisteminizi yeniden başlatın ve BIOS ayarlarından boot sırasını değiştirerek Ventura'yı seçin.

“13.0 Ventura” sayfasına dön