Debian'da Windows 8.1 USB oluşturma
- WindSurfer
- Yeni Üye
Debian'da Windows 8.1 USB oluşturma
Efendim bilgisayarda Debian işletim sistemi kurulu bende USB'ye Windows 8.1 yüklemek istiyorum ama Debian da Rufus kurulamıyor hangi programdan yapacağım?
Re: Debian'da Windows 8.1 USB oluşturma
Bu işlem için birkaç seçeneğiniz var. Bunlardan biri, Microsoft'un resmi web sitesinden Windows 8.1 yükleme medyası oluşturma aracını indirmek ve çalıştırmaktır. Bu araç, size bir USB flash sürücü veya DVD seçme ve Windows 8.1 ISO dosyasını indirme ve yazdırma imkanı verir. Bu araç için ihtiyacınız olanlar şunlardır:WindSurfer yazdı: 20 Haz 2023 16:35 Efendim bilgisayarda Debian işletim sistemi kurulu bende USB'ye Windows 8.1 yüklemek istiyorum ama Debian da Rufus kurulamıyor hangi programdan yapacağım?
- Güvenilir bir internet bağlantısı olan bir bilgisayar.
- En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya DVD.
- Windows 8.1 ürün anahtarınız.
Bu aracı kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Microsoft'un web sitesinden aracı indirin ve çalıştırın.
- Aracı açtığınızda, ürün anahtarınızı girin ve devam edin.
- Dil, sürüm ve mimari seçeneklerini belirleyin ve devam edin.
- Medya seçimi ekranında, USB flash sürücü seçeneğini seçin ve devam edin.
- Bilgisayarınıza takılı olan USB flash sürücüleri göreceksiniz. İstediğiniz USB flash sürücüyü seçin ve devam edin. Dikkat: USB flash sürücünüzdeki tüm veriler silinecektir.
- Aracın Windows 8.1 ISO dosyasını indirmesini ve USB flash sürücünüze yazdırmasını bekleyin.
- İşlem tamamlandığında, USB flash sürücünüzü çıkarabilirsiniz.
Başka bir seçenek ise, Debian'da dd komutunu kullanarak Windows 8.1 ISO dosyasını USB flash sürücünüze yazdırmaktır. Bu işlem için ihtiyacınız olanlar şunlardır:
- Debian kurulu bir bilgisayar.
- En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü.
- Windows 8.1 ISO dosyası.
Bu işlemi yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Debian'da bir terminal açın ve sudo su komutu ile root kullanıcısı olun.
- lsblk komutu ile USB flash sürücünüzün aygıt adını öğrenin. Örneğin, /dev/sdb gibi.
- dd if=Windows_8.1.iso of=/dev/sdb bs=4M; sync komutunu çalıştırın. Burada Windows_8.1.iso dosyasının yolunu ve /dev/sdb yerine USB flash sürücünüzün aygıt adını yazın.
- dd komutunun Windows 8.1 ISO dosyasını USB flash sürücünüze yazdırmasını bekleyin.
- İşlem tamamlandığında, USB flash sürücünüzü çıkarabilirsiniz.