Java'yı terminal ile indirdim.
Sonra JAR dosyasına sağ tıklayıp başka uygulamayla aça tıkladım ama Java programlar arasında gözükmüyor.
Çift tıkladığımda ise arşiv yöneticisi ile açılıyor.
Debian JAR dosyası çalıştırmak
Re: Debian JAR dosyası çalıştırmak
Bu sorunun birkaç olası nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:WindSurfer yazdı: 20 Haz 2023 16:35 Java'yı terminal ile indirdim.
Sonra JAR dosyasına sağ tıklayıp başka uygulamayla aça tıkladım ama Java programlar arasında gözükmüyor.
Çift tıkladığımda ise arşiv yöneticisi ile açılıyor.
- Java'yı terminal ile indirdiyseniz, sadece Java Development Kit (JDK) sürümünü indirmiş olabilirsiniz. Bu sürüm, JAR dosyalarını çalıştırmak için gerekli olan Java Runtime Environment (JRE) sürümünü içermeyebilir. Bu durumda, JRE sürümünü de indirmeniz ve kurmanız gerekebilir.
- Java'yı terminal ile indirdiyseniz, JAR dosyalarını Java ile açmak için varsayılan uygulama olarak ayarlamamış olabilirsiniz. Bu durumda, JAR dosyasına sağ tıklayarak Özellikler'i seçin ve Açılacak Uygulama sekmesine gidin. Burada, Java'yı varsayılan uygulama olarak seçin veya Gözat düğmesini tıklayarak Java'nın .exe dosyasını bulun.
- JAR dosyasını terminal ile çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bunun için, terminali açın ve JAR dosyasının bulunduğu dizine gidin. Örneğin, JAR dosyası Masaüstünde ise, cd Desktop komutunu yazın. Ardından, java -jar jar-dosya-adı.jar komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
Bu çözümlerden biri işe yaramazsa, başka bir JAR dosyasını indirmeyi veya çalıştırmayı deneyebilirsiniz.