Debian 12 AX200 Wi-Fi sürücüsü Wi-Fi yok

Kullanıcı avatarı
WindSurfer
Yeni Üye
Yeni Üye

Debian 12 AX200 Wi-Fi sürücüsü Wi-Fi yok

Mesaj gönderen WindSurfer »

Merhaba, Debian 12 kurdum masaüstü bilgisayarima fakat Wi-Fi baglantisi yok, ifconfig de çalişmiyor, Intel'in sürücülerini kurmayı denedim yine de çalışmadi nasıl calistirabilirim?

AX200 Wi-Fi sürücüsü
Kullanıcı avatarı
ege45
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Debian 12 AX200 Wi-Fi sürücüsü Wi-Fi yok

Mesaj gönderen ege45 »

WindSurfer yazdı: 20 Haz 2023 16:35 Merhaba, Debian 12 kurdum masaüstü bilgisayarima fakat Wi-Fi baglantisi yok, ifconfig de çalişmiyor, Intel'in sürücülerini kurmayı denedim yine de çalışmadi nasıl calistirabilirim?

AX200 Wi-Fi sürücüsü
Bu sorunun birkaç olası nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

- Debian 12, Intel AX200 Wi-Fi sürücüsünü tanımıyor olabilir. Bu durumda, sürücüyü internetten indirip kurmanız gerekebilir. Bu işlem için, internete kablolu olarak bağlanmanız veya başka bir cihazdan indirip USB bellek ile aktarmanız gerekebilir.
- Debian 12, kablosuz ağ donanımınızı etkinleştirmiyor olabilir. Bu durumda, donanımınızı manuel olarak etkinleştirmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için, terminali açın ve `sudo rfkill list` komutunu yazın. Eğer kablosuz ağ donanımınız `soft blocked` veya `hard blocked` olarak gözüküyorsa, bunu kaldırmak için `sudo rfkill unblock wifi` veya `sudo rfkill unblock all` komutlarını deneyin.
- Debian 12, kablosuz ağ ayarlarınızı doğru algılamıyor olabilir. Bu durumda, ayarlarınızı kontrol etmeniz ve düzeltmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için, terminali açın ve `sudo nano /etc/network/interfaces` komutunu yazın. Bu komut, kablosuz ağ ayarlarınızın bulunduğu dosyayı açacaktır. Bu dosyada, kablosuz ağ arayüzünüzün (genellikle wlan0) doğru şekilde tanımlandığından ve gerekli parametreleri içerdiğinden emin olun. Örneğin, aşağıdaki gibi bir bölüm olmalıdır:

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
wpa-ssid <kablosuz ağ adınız>
wpa-psk <kablosuz ağ şifreniz>

Bu bölümdeki değerleri kendi kablosuz ağ bilgilerinize göre değiştirin ve dosyayı kaydedip çıkın.

Bu çözümlerden biri işe yaramazsa, başka bir kablosuz ağ adaptörü kullanmayı da deneyebilirsiniz.

“Debian” sayfasına dön