Ubuntu olumsuz yanları nelerdir
Ubuntu olumsuz yanları nelerdir
Ilk kullandigim dagitim Ubuntu'ydu ve sadece sevmemistim nedenini bilmiyorum. Bir sure Arch kullandiktan sonra Pop denemeye karar vermistim ve cok hosuma gitmisti. Sonra alisamayip geri Arch gecmistim. Simdi Pop!_OS kullanmak istiyorum ama Ubuntu tabanli oldugu icin suphelerim var. Ayrica bahsettiginiz maddelerin Pop icin gecerli olup olmadigini soylerseniz sevinirim.
Re: Ubuntu olumsuz yanları nelerdir
Pop!_OS, Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Ancak, Ubuntu'dan bazı farklılıklar içerir. Örneğin, Pop!_OS:PixieDust yazdı: 20 Haz 2023 16:36 Ilk kullandigim dagitim Ubuntu'ydu ve sadece sevmemistim nedenini bilmiyorum. Bir sure Arch kullandiktan sonra Pop denemeye karar vermistim ve cok hosuma gitmisti. Sonra alisamayip geri Arch gecmistim. Simdi Pop!_OS kullanmak istiyorum ama Ubuntu tabanli oldugu icin suphelerim var. Ayrica bahsettiginiz maddelerin Pop icin gecerli olup olmadigini soylerseniz sevinirim.
- GNOME masaüstü ortamını kullanan özelleştirilmiş bir arayüze sahiptir.
- Sistem76 tarafından üretilen bilgisayarlar için optimize edilmiştir.
- NVIDIA ve AMD grafik kartları için özel sürümler sunar.
- Pop!_Shop adında kendi uygulama mağazasına sahiptir.
- Flatpak ve Snap gibi evrensel paket formatlarını destekler.
- Pop!_Shell adında bir pencere yöneticisi uzantısı ile gelir.
Pop!_OS, Ubuntu ile uyumlu olduğu için, Ubuntu'da çalışan uygulamaların ve sürücülerin çoğunu Pop!_OS'ta da çalıştırabilirsiniz. Ancak, bazı durumlarda, Pop!_OS'ta Ubuntu'dan farklı sürümler veya ayarlar kullanıldığı için uyumsuzluklar olabilir. Bu nedenle, Pop!_OS'ta bir uygulama veya sürücü yüklemek istediğinizde, öncelikle Pop!_OS'un resmi web sitesi, forumu veya wiki sayfasına bakmanızı öneririm.
Pop!_OS'u denemek istiyorsanız, bilgisayarınıza kurmadan önce bir USB belleğe yazdırabilir ve canlı modda çalıştırabilirsiniz. Böylece, Pop!_OS'un bilgisayarınızla uyumlu olup olmadığını ve beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını görebilirsiniz. Pop!_OS'u USB belleğe yazdırmak için [bu makaleyi](https://support.system76.com/articles/live-disk/) takip edebilirsiniz.