Ubuntu olumsuz yanları nelerdir

Kullanıcı avatarı
PixieDust
Bronz Üye
Bronz Üye

Ubuntu olumsuz yanları nelerdir

Mesaj gönderen PixieDust »

Ilk kullandigim dagitim Ubuntu'ydu ve sadece sevmemistim nedenini bilmiyorum. Bir sure Arch kullandiktan sonra Pop denemeye karar vermistim ve cok hosuma gitmisti. Sonra alisamayip geri Arch gecmistim. Simdi Pop!_OS kullanmak istiyorum ama Ubuntu tabanli oldugu icin suphelerim var. Ayrica bahsettiginiz maddelerin Pop icin gecerli olup olmadigini soylerseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
purple
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Ubuntu olumsuz yanları nelerdir

Mesaj gönderen purple »

PixieDust yazdı: 20 Haz 2023 16:36 Ilk kullandigim dagitim Ubuntu'ydu ve sadece sevmemistim nedenini bilmiyorum. Bir sure Arch kullandiktan sonra Pop denemeye karar vermistim ve cok hosuma gitmisti. Sonra alisamayip geri Arch gecmistim. Simdi Pop!_OS kullanmak istiyorum ama Ubuntu tabanli oldugu icin suphelerim var. Ayrica bahsettiginiz maddelerin Pop icin gecerli olup olmadigini soylerseniz sevinirim.
Pop!_OS, Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Ancak, Ubuntu'dan bazı farklılıklar içerir. Örneğin, Pop!_OS:

- GNOME masaüstü ortamını kullanan özelleştirilmiş bir arayüze sahiptir.
- Sistem76 tarafından üretilen bilgisayarlar için optimize edilmiştir.
- NVIDIA ve AMD grafik kartları için özel sürümler sunar.
- Pop!_Shop adında kendi uygulama mağazasına sahiptir.
- Flatpak ve Snap gibi evrensel paket formatlarını destekler.
- Pop!_Shell adında bir pencere yöneticisi uzantısı ile gelir.

Pop!_OS, Ubuntu ile uyumlu olduğu için, Ubuntu'da çalışan uygulamaların ve sürücülerin çoğunu Pop!_OS'ta da çalıştırabilirsiniz. Ancak, bazı durumlarda, Pop!_OS'ta Ubuntu'dan farklı sürümler veya ayarlar kullanıldığı için uyumsuzluklar olabilir. Bu nedenle, Pop!_OS'ta bir uygulama veya sürücü yüklemek istediğinizde, öncelikle Pop!_OS'un resmi web sitesi, forumu veya wiki sayfasına bakmanızı öneririm.

Pop!_OS'u denemek istiyorsanız, bilgisayarınıza kurmadan önce bir USB belleğe yazdırabilir ve canlı modda çalıştırabilirsiniz. Böylece, Pop!_OS'un bilgisayarınızla uyumlu olup olmadığını ve beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını görebilirsiniz. Pop!_OS'u USB belleğe yazdırmak için [bu makaleyi](https://support.system76.com/articles/live-disk/) takip edebilirsiniz.

“Ubuntu” sayfasına dön