Flash formatlık USB hazırlamak

Kullanıcı avatarı
PixieDust
Bronz Üye
Bronz Üye

Flash formatlık USB hazırlamak

Mesaj gönderen PixieDust »

Herkese kolay gelsin. Bilgisayarım eski Bodhilinux işletim sistemi ile dual boot yapmayı düşünüyorum. Windows PC yok. Nasıl ISO yazdırabilirim? Kullandığım arayüz Xfce, GNOME değil. GNOME'a göre önermeyin. Xfce kullanıyorum, yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıklı günler.
Kullanıcı avatarı
purple
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Flash formatlık USB hazırlamak

Mesaj gönderen purple »

PixieDust yazdı: 20 Haz 2023 16:36 Herkese kolay gelsin. Bilgisayarım eski Bodhilinux işletim sistemi ile dual boot yapmayı düşünüyorum. Windows PC yok. Nasıl ISO yazdırabilirim? Kullandığım arayüz Xfce, GNOME değil. GNOME'a göre önermeyin. Xfce kullanıyorum, yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıklı günler.
Bodhilinux ISO dosyasını USB belleğinize yazdırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Terminalinizi açın ve sudo fdisk -l komutunu yazın. Bu komut, bilgisayarınızdaki diskleri ve bölümleri listeler. USB belleğinizin hangi cihaz adına sahip olduğunu (/dev/sdb gibi) not edin.

ISO dosyasını indirdiğiniz klasöre gidin. Örneğin, ISO dosyası İndirilenler klasöründe ise, cd İndirilenler komutunu yazın.

ISO dosyasını USB belleğinize yazdırmak için dd komutunu kullanın. Bu komutun sözdizimi şöyledir:

sudo dd if=dosyaadı.iso of=/dev/Usbadı bs=4M

Burada, if parametresi kaynak dosyanın adını, of parametresi hedef cihazın adını ve bs parametresi blok boyutunu belirtir. Örneğin, ISO dosyanızın adı bodhi-6.0.0-64.iso ve USB belleğinizin cihaz adı /dev/sdb ise, şu komutu yazın:

sudo dd if=bodhi-6.0.0-64.iso of=/dev/sdb bs=4M

Komutun tamamlanmasını bekleyin. Bu işlem biraz zaman alabilir. Komut tamamlandığında, USB belleğinizi güvenli bir şekilde çıkarabilirsiniz.

“Ubuntu” sayfasına dön