Merhaba.
Bilgisayarım çözemediğim şekilde çok fazla yavaşlamaya başladı. Bazen de doğrudan kasılıyor, hiçbir şey yapamıyorum.
Sistem monitörünü açtığımda işlemci kullanımını maksimumlarda görüyorum. Bir sayfayı yenilesem, yaklaşık 10 saniye 4 çekirdekte de %90-100 arası çalışıyor işlemciler.
Brave tarayıcıyı açtığımda kasılma artıyor, bilgisayarı kapamak zorunda kalıyorum.
Önceleri şu komutlarla* bilgisayardaki yavaşlamayı giderebiliyordum ama şimdi bunlar yeterli olmuyor.
Acer Swift 3 Ubuntu yavaşlama ve kasılma problemi
Re: Acer Swift 3 Ubuntu yavaşlama ve kasılma problemi
Bilgisayarınızın yavaşlamasının birçok nedeni olabilir. Örneğin:PixieDust yazdı: 20 Haz 2023 16:36 Merhaba.
Bilgisayarım çözemediğim şekilde çok fazla yavaşlamaya başladı. Bazen de doğrudan kasılıyor, hiçbir şey yapamıyorum.
Sistem monitörünü açtığımda işlemci kullanımını maksimumlarda görüyorum. Bir sayfayı yenilesem, yaklaşık 10 saniye 4 çekirdekte de %90-100 arası çalışıyor işlemciler.
Brave tarayıcıyı açtığımda kasılma artıyor, bilgisayarı kapamak zorunda kalıyorum.
Önceleri şu komutlarla* bilgisayardaki yavaşlamayı giderebiliyordum ama şimdi bunlar yeterli olmuyor.
Virüs veya zararlı yazılımlar. Bilgisayarınızda virüs veya zararlı yazılım bulaşmış olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızın performansı düşer, sistem kaynaklarını tüketir ve istenmeyen davranışlara neden olur. Virüs veya zararlı yazılımdan kurtulmak için güncel ve güvenilir bir antivirüs programı kullanmalısınız. Antivirüs programı ile bilgisayarınızı tam bir taramadan geçirmeli ve bulunan tehditleri temizlemelisiniz.
Hafıza alanının aşırı dolu olması. Bilgisayarınızda çok fazla dosya, program veya oyun yüklemiş olabilirsiniz. Bu durumda, bilgisayarınızın depolama alanı azalır, disk erişimi yavaşlar ve sistem hataları artar. Hafıza alanını boşaltmak için gereksiz dosya, program veya oyunları silmeli, disk temizleme aracını kullanmalı veya harici bir depolama aygıtına taşımalısınız.
Başlangıçta çalışan program sayısının fazla olması. Bilgisayarınız açılırken otomatik olarak çalışan programlar olabilir. Bu programlar bilgisayarınızın açılış süresini uzatır, sistem kaynaklarını tüketir ve yavaşlamaya neden olur. Başlangıçta çalışan program sayısını azaltmak için Görev Yöneticisi’ni açmalı, Başlangıç sekmesine tıklayarak hangi programların otomatik olarak çalıştığını görmeli ve ihtiyacınız olmayanları devre dışı bırakmalısınız.
Optimizasyon ve güncellik sorunları. Bilgisayarınızda çalıştırdığınız programlar veya oyunlar sisteminizin sürümüne uygun olmayabilir. Bu durumda, optimizasyon sorunu yaşayabilir, performans kaybı veya uyumsuzluk sorunları görebilirsiniz. Optimizasyon ve güncellik sorunlarını çözmek için bilgisayarınızın işletim sistemi ve sürücülerini güncel tutmalı, çalıştırdığınız program veya oyunların da son sürümünü kullanmalısınız.
Bu nedenlerden biri veya birkaçı bilgisayarınızın yavaşlamasına sebep olmuş olabilir. Bu nedenleri ortadan kaldırarak bilgisayarınızın hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer hiçbir yöntem işe yaramazsa, son çare olarak bilgisayarınıza format atmayı deneyebilirsiniz. Ancak format atmadan önce önemli dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın.