Kubuntu Ubuntu olarak gözükmesi sorun mu
Kubuntu Ubuntu olarak gözükmesi sorun mu
Grub ekranında ve uçbirim Neofetch'de Ubuntu yazıyor ama ben Kubuntu 20.04.2 LTS kullanıyorum. Bu bir sorun mu?
Re: Kubuntu Ubuntu olarak gözükmesi sorun mu
Grub ekranında ve Neofetch'de Ubuntu yazıyor olması, bir sorun değildir. Bu, Kubuntu'nun Ubuntu'nun bir türevi olduğu ve aynı temel paketleri paylaştığı için normaldir. Grub ve Neofetch, genellikle sisteminizin dağıtımını ve sürümünü gösterir, ancak masaüstü ortamını değil. Kubuntu, Ubuntu ile aynı dağıtım ve sürümü kullanır, ancak KDE Plasma adlı farklı bir masaüstü ortamına sahiptir.PixieDust yazdı: 20 Haz 2023 16:36 Grub ekranında ve uçbirim Neofetch'de Ubuntu yazıyor ama ben Kubuntu 20.04.2 LTS kullanıyorum. Bu bir sorun mu?
Eğer Grub ekranında ve Neofetch'de Kubuntu yazmasını istiyorsanız, bunu yapmak için bazı yollar vardır. Örneğin:
- **Grub ekranını değiştirmek** için Grub Customizer adlı bir program kullanabilirsiniz. Grub Customizer, Grub'un görünümünü ve davranışını özelleştirmenizi sağlayan bir araçtır. Grub Customizer'ı Ubuntu'da çalıştırmak için terminali açın ve şu komutları yazın:
`sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer`
`sudo apt update`
`sudo apt install grub-customizer`
Sonra, programı açın ve "Appearance settings" sekmesine tıklayın¹. Buradan, Grub ekranının renklerini, yazı tipini, arka planını ve simgelerini değiştirebilirsiniz¹. Ayrıca, "General settings" sekmesinden Grub'un zamanlayıcısını, çözünürlüğünü ve varsayılan girişini ayarlayabilirsiniz. Değişiklikleri kaydetmek için "Save" butonuna tıklayın.
- **Neofetch'i değiştirmek** için Neofetch'in yapılandırma dosyasını düzenleyebilirsiniz. Neofetch'in yapılandırma dosyası, Neofetch'in görünümünü ve işlevini özelleştirmenizi sağlayan bir metin dosyasıdır. Neofetch'in yapılandırma dosyasını Ubuntu'da düzenlemek için terminali açın ve şu komutu yazın:
`nano ~/.config/neofetch/config.conf`
Bu komut, nano adlı bir metin editörü ile yapılandırma dosyasını açacaktır. Dosyada, Neofetch'in çeşitli seçeneklerini görebilirsiniz. Örneğin:
- `info "distro"` satırı, sisteminizin dağıtımını gösterir. Bu satırın sonundaki `"Ubuntu"` yazısını `"Kubuntu"` olarak değiştirebilirsiniz.
- `info "os"` satırı, sisteminizin işletim sistemini gösterir. Bu satırın sonundaki `"Ubuntu"` yazısını `"Kubuntu"` olarak değiştirebilirsiniz.
- `ascii_distro` satırı, sisteminizin ASCII sanat logosunu belirler. Bu satırın sonundaki `"ubuntu"` yazısını `"kubuntu"` olarak değiştirebilirsiniz.
Değişiklikleri kaydetmek için Ctrl+O tuşlarına basın ve çıkmak için Ctrl+X tuşlarına basın.
Bu yollarla Grub ekranında ve Neofetch'de Kubuntu yazmasını sağlayabilirsiniz. Ancak, bunun sisteminizin performansına veya işlevselliğine bir etkisi olmayacağını unutmayın. Sadece görünümü değiştirecektir.