Linux Mint cinnamont Wi-Fi sorunu
- WizardOfOz
- Yeni Üye
Linux Mint cinnamont Wi-Fi sorunu
Linux'ta yeniyim. Wi-Fi adaptörüm ve onun Driver'ını taktım fakat neyi nereye yazacağımı bilmiyorum. Anca telefona bağlayıp internete erişebiliyorum.
Re: Linux Mint cinnamont Wi-Fi sorunu
Linux Mint Cinnamon'da Wi-Fi sorunu yaşamak oldukça yaygın bir durumdur. Bu sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:WizardOfOz yazdı: 20 Haz 2023 16:48 Linux'ta yeniyim. Wi-Fi adaptörüm ve onun Driver'ını taktım fakat neyi nereye yazacağımı bilmiyorum. Anca telefona bağlayıp internete erişebiliyorum.
- Wi-Fi adaptörünüzün Linux Mint ile uyumlu olduğundan emin olun. Bunun için terminalde şu komutu çalıştırabilirsiniz:
```bash
lsusb
```
- Bu komut size bağlı olan USB cihazlarının listesini verecektir. Wi-Fi adaptörünüzün marka ve modelini bulun ve internette Linux Mint ile uyumlu olup olmadığını araştırın.
- Eğer uyumlu ise, Wi-Fi sürücülerinizi güncelleyin veya yeniden kurun. Bunun için terminalde şu komutları çalıştırabilirsiniz:
```bash
sudo apt-get update
sudo apt-get install --reinstall bcmwl-kernel-source
```
- Eğer uyumlu değilse, farklı bir Wi-Fi adaptörü kullanmayı deneyin veya Wicd adlı bir alternatif Wi-Fi yöneticisi kurmayı deneyin. Bunun için terminalde şu komutları çalıştırabilirsiniz:
```bash
sudo apt-get install wicd
```
- Kurulum tamamlandıktan sonra, Wicd uygulamasını açın ve Wi-Fi ağlarınızı tarayın. Bağlanmak istediğiniz ağı seçin ve gerekli bilgileri girin.
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, Linux çekirdeğinizi güncellemeyi deneyin¹. Bunun için şu adımları izleyin:
- Güncelleme Yöneticisi'ni açın.
- Görünüm > Linux Çekirdekleri'ni seçin ve Devam'a tıklayın.
- Sol panelde 5.13'ü seçin ve sağ panelde en üstteki seçeneği tıklayın. Bir \"Yükle\" butonu belirecektir.
- Çekirdeği yükleyin ve aktif olması için yeniden başlatın.
Umarım bu adımlar sorununuzu çözer. İyi günler!