CentOS 7 cPanel kurulumu lisans hatası veriyor
CentOS 7 cPanel kurulumu lisans hatası veriyor
CentOS 7 yüklediğim bilgisayara cPanel kurduktan sonra Whm'ye girince lisans kısmını geçemiyorum kapatıp açıp tekrar giriş yaptığımda lisans hatası alıyorum.
Re: CentOS 7 cPanel kurulumu lisans hatası veriyor
cPanel kurulumundan sonra lisans hatası almanızın birkaç nedeni olabilir. Bu nedenleri ve çözüm yollarını şu şekilde sıralayabiliriz:Fireworks yazdı: 20 Haz 2023 16:50 CentOS 7 yüklediğim bilgisayara cPanel kurduktan sonra Whm'ye girince lisans kısmını geçemiyorum kapatıp açıp tekrar giriş yaptığımda lisans hatası alıyorum.
- **Lisansınızın geçerli olmaması**: cPanel ücretli bir yazılımdır ve lisansınızın süresi dolmuş veya iptal edilmiş olabilir. Lisans durumunuzu kontrol etmek için [buraya](https://verify.cpanel.net/) tıklayarak IP adresinizi girin. Eğer lisansınız geçersiz veya süresi dolmuşsa, cPanel Store üzerinden yenileyebilir veya cPanel Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
- **Bağlantı sorunları**: Lisansınızın geçerli olduğundan emin olsanız bile, sunucunuzun cPanel lisans sunucusuna bağlanamaması durumunda hata alabilirsiniz. Bu durumda, sunucunuzun internete erişimi olduğundan ve güvenlik duvarı ayarlarının cPanel portlarını engellemediğinden emin olun. Ayrıca, şu komutu çalıştırarak lisansınızı doğrulayabilirsiniz:
```bash
/usr/local/cpanel/cpkeyclt
```
- **Çözünürlük ve sunucu adı sorunları**: Sunucunuzun cPanel lisans sunucusunu çözümleyebildiğinden emin olmak için şu komutu çalıştırın:
```bash
host auth.cpanel.net
```
Ayrıca, sunucunuzun geçerli bir sunucu adına sahip olduğundan emin olun. Geçerli bir sunucu adı için gereksinimler hakkında daha fazla bilgi için [buraya](https://docs.cpanel.net/knowledge-base/ ... hostnames/) tıklayabilirsiniz.
- **Sunucu zaman ve tarih ayarları**: Sunucunuzun zaman ve tarih ayarlarının çok ileri veya çok geri olmadığından emin olun. Bunun için şu komutu çalıştırın:
```bash
date
```
Eğer sistem yanlış bir zaman veya tarih döndürürse, bunu düzeltin.
Umarım bu adımlar sorununuzu çözer. İyi günler!