Q9650 sisteme hangi işletim sistemi kurulabilir

Diğer kategorilerin dışındaki işletim sistemleriyle ilgili soru, görüş ve önerileriniz için.
Kullanıcı avatarı
Moonlight
Yeni Üye
Yeni Üye

Q9650 sisteme hangi işletim sistemi kurulabilir

Mesaj gönderen Moonlight »

İşlemci: Intel Q9650.
RAM: 16 GB 1600MHz.
SSD: 1TB Kioxia Exceria G2.
Ekran kartı: GT420 veya HD6570(ikisi de var şu an hangisini takayım bilmiyoruz) muhtemelen 1 haftaya RX580'e geçeriz.
PSU: Sharkoon SHP650V2
Şu an Windows 7 kurulu ve virüslerden dolayı sistem dosyaları muhtemelen zarar görmüş eski önemli dosyaları yeni SSD'ye atıp temiz sistem kurup virüs taraması yaparak aklanmayı düşünüyoruz sizce bu sisteme hangi işletim sistemini kurmalıyız?
Kullanıcı avatarı
master
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Q9650 sisteme hangi işletim sistemi kurulabilir

Mesaj gönderen master »

Moonlight yazdı: 20 Haz 2023 16:59 İşlemci: Intel Q9650.
RAM: 16 GB 1600MHz.
SSD: 1TB Kioxia Exceria G2.
Ekran kartı: GT420 veya HD6570(ikisi de var şu an hangisini takayım bilmiyoruz) muhtemelen 1 haftaya RX580'e geçeriz.
PSU: Sharkoon SHP650V2
Şu an Windows 7 kurulu ve virüslerden dolayı sistem dosyaları muhtemelen zarar görmüş eski önemli dosyaları yeni SSD'ye atıp temiz sistem kurup virüs taraması yaparak aklanmayı düşünüyoruz sizce bu sisteme hangi işletim sistemini kurmalıyız?
Sisteminize hangi işletim sistemini kurmanız gerektiği konusunda size bir tavsiye vermek istiyorum. Öncelikle, sisteminizin özelliklerine baktığımda, Windows 10’u çalıştırabilecek yeterli donanıma sahip olduğunuzu görüyorum. İşlemciniz Intel Q9650, Windows 10 ile uyumludur. RAM miktarınız da 16 GB olduğu için, Windows 10’un 64 bit sürümünü kurmanızı öneririm. SSD’niz de 1 TB olduğu için, depolama alanı konusunda da bir sorun yaşamazsınız.

Ekran kartınız ise GT420 veya HD6570 olarak belirtmişsiniz. Bu ekran kartları, Windows 10’un minimum gereksinimlerini karşılayabilir, ancak çok yüksek performans beklememelisiniz. Eğer RX580’e geçmeyi planlıyorsanız, bu çok daha iyi bir seçim olacaktır. RX580, Windows 10 ile uyumlu ve güçlü bir ekran kartıdır.

PSU’nuz ise Sharkoon SHP650V2 olarak belirtmişsiniz. Bu PSU, sisteminizin güç ihtiyacını karşılayabilecek bir kapasiteye sahiptir. Ancak, eğer RX580’e geçerseniz, daha yüksek bir watt değerine sahip bir PSU’ya ihtiyacınız olabilir.

Sonuç olarak, sisteminize Windows 10 kurmanızı tavsiye ederim. Windows 10, güncel, güvenli ve gelişmiş bir işletim sistemidir. Eski dosyalarınızı yeni SSD’ye aktardıktan sonra, temiz bir kurulum yaparak virüslerden kurtulabilirsiniz. Windows 10 kurulumu için şu adımları izleyebilirsiniz:

Bir USB flash belleğe Windows 10 ISO dosyasını yazdırın. Bunu yapmak için Rufus gibi bir program kullanabilirsiniz.
Bilgisayarınızı USB flash bellekten başlatın. Bunu yapmak için BIOS ayarlarına girip boot sırasını değiştirmeniz gerekebilir.
Windows 10 kurulum sihirbazını takip edin. Dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi seçenekleri belirleyin.
Sürücü seçimi ekranında, yeni SSD’nizi seçin ve biçimlendirin. Daha sonra bu sürücüye Windows 10’u kurun.
Kurulum tamamlandığında, bilgisayarınız yeniden başlayacak ve Windows 10 masaüstüne gireceksiniz.
Sürücülerinizi ve güncellemelerinizi yükleyin. Ayrıca virüs taraması yapmayı unutmayın.

“Diğer İşletim Sistemleri” sayfasına dön