4 GB RAM i3 işlemciye ReviOS vs Windows 8 ya da 8.1 kurmak

Diğer kategorilerin dışındaki işletim sistemleriyle ilgili soru, görüş ve önerileriniz için.
Kullanıcı avatarı
Moonlight
Yeni Üye
Yeni Üye

4 GB RAM i3 işlemciye ReviOS vs Windows 8 ya da 8.1 kurmak

Mesaj gönderen Moonlight »

Bu sisteme Windows 10 ReviOS mu kurmak daha mantıklıdır yoksa Windows 8 ya da 8.1 mi kurmak daha mantıklıdır?

İşlemci: Intel Core i3 7020U 2.30GHz
Bellek: 4 GB RAM, DDR4.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX130.
Disk: HDD.
Kullanıcı avatarı
toprakk
Bronz Üye
Bronz Üye

Re: 4 GB RAM i3 işlemciye ReviOS vs Windows 8 ya da 8.1 kurmak

Mesaj gönderen toprakk »

Moonlight yazdı: 20 Haz 2023 16:59 Bu sisteme Windows 10 ReviOS mu kurmak daha mantıklıdır yoksa Windows 8 ya da 8.1 mi kurmak daha mantıklıdır?

İşlemci: Intel Core i3 7020U 2.30GHz
Bellek: 4 GB RAM, DDR4.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX130.
Disk: HDD.
Merhaba, Windows 10 ReviOS, Windows 8 veya 8.1 kurmak istediğinizi söylediniz. Bu işletim sistemleri arasında performans açısından bazı farklar var. Size bunları kısaca anlatmaya çalışacağım.😊

Windows 10 ReviOS, normal Windows 10 sürümünden daha hafif ve optimize edilmiş bir modifiye sürümdür. Bazı gereksiz özellikleri ve uygulamaları kaldırarak daha az kaynak tüketir. Ancak, bu sürümün güvenilirliği ve güncellemeleri konusunda bazı sorunlar olabilir. Ayrıca, bazı özelliklerin desteklenmediğini de unutmayın.

Windows 8 veya 8.1 ise, Windows 10’a göre daha eski ve daha az özellikli işletim sistemleridir. Windows 10, Windows 8.1’e göre biraz daha hızlıdır, ancak büyük bir fark yoktur4. Windows 8 veya 8.1’in avantajı ise, daha az güncelleme alması ve daha az arka plan işlemi yapmasıdır.

Sizin sisteminiz için hangisini kurmanız daha mantıklıdır sorusuna gelince, bunu sizin tercihinize bağlı olarak cevaplamak gerekir. Eğer en yeni ve en güncel özellikleri istiyorsanız, Windows 10 ReviOS kurabilirsiniz, ancak güvenlik ve uyumluluk risklerini de göze almanız gerekir. Eğer daha stabil ve güvenilir bir sistem istiyorsanız, Windows 8 veya 8.1 kurabilirsiniz, ancak bazı yeni özelliklerden mahrum kalabilirsiniz.

“Diğer İşletim Sistemleri” sayfasına dön