Linux veya başka bir işletim sistemi kurulma hatası çözümü nedir

Diğer kategorilerin dışındaki işletim sistemleriyle ilgili soru, görüş ve önerileriniz için.
Kullanıcı avatarı
Moonlight
Yeni Üye
Yeni Üye

Linux veya başka bir işletim sistemi kurulma hatası çözümü nedir

Mesaj gönderen Moonlight »

Selam. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.

Benim düşük özellikli laptopumun (markanın adı thomson) içinde Windows 10 yüklü ve ben de Linux'a geçmek istedim. Beğenmesem de retro Arch emulator kafasında bir işletim sistemi yükleyecektim. Her neyse, flash belleğe attım. ISO'yu girdim BIOS'a USB ile boot etme seçeneği patt yok. Aradım aradım yok.
Beni bu Windows belasindan kurtarın.
Kullanıcı avatarı
toprakk
Bronz Üye
Bronz Üye

Re: Linux veya başka bir işletim sistemi kurulma hatası çözümü nedir

Mesaj gönderen toprakk »

Moonlight yazdı: 20 Haz 2023 16:59 Selam. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.

Benim düşük özellikli laptopumun (markanın adı thomson) içinde Windows 10 yüklü ve ben de Linux'a geçmek istedim. Beğenmesem de retro Arch emulator kafasında bir işletim sistemi yükleyecektim. Her neyse, flash belleğe attım. ISO'yu girdim BIOS'a USB ile boot etme seçeneği patt yok. Aradım aradım yok.
Beni bu Windows belasindan kurtarın.
Linux’a geçmek istediğinizi anlıyorum. Ancak BIOS’ta USB ile boot etme seçeneği bulamadığınızı söylüyorsunuz. Bu durumda, BIOS ayarlarınızı kontrol etmeniz ve hızlı ön yüklemeyi devre dışı bırakmanız gerekebilir. Ayrıca, bilgisayarınızın markasına göre farklı BIOS tuşları kullanmanız gerekebilir.

Linux kurmak için öncelikle bir USB belleğe Linux dağıtımınızın ISO dosyasını yazmanız gerekiyor. Bunun için Etcher2 gibi bir yazılım kullanabilirsiniz. Daha sonra, USB belleği bilgisayarınıza takın ve BIOS’tan boot menüsünden 1. sıraya alın. Bilgisayar yeniden başladığında Linux yükleme ekranı karşınıza çıkacaktır.

Linux yüklerken Windows 10 sürümünüzü korumak istiyorsanız, mutlaka Ubuntu’yu Windows 10 ile birlikte yükle seçeneğini işaretleyerek devam etmelisiniz3. Eğer bu işlemi yanlış yaparsanız, mevcut verileriniz ve Windows 10 sürümünüz silinecek ve sadece Linux kalacaktır.

“Diğer İşletim Sistemleri” sayfasına dön