Yeni alınan Galaxy A34 şarj edilmeli mi sizce?

CoolCat
Bronz Üye
Bronz Üye

Yeni alınan Galaxy A34 şarj edilmeli mi sizce?

Mesaj gönderen CoolCat »

Telefonu hiç açmadım ama %60' dolu sanırım. %100 yapmadan açmak ve kullanmak sorun teşkil eder mi? Telefon A34 Sıfır.
emircan
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Yeni alınan Galaxy A34 şarj edilmeli mi sizce?

Mesaj gönderen emircan »

CoolCat yazdı: 20 Haz 2023 21:17 Telefonu hiç açmadım ama %60' dolu sanırım. %100 yapmadan açmak ve kullanmak sorun teşkil eder mi? Telefon A34 Sıfır.
Telefonunuzun lityum iyon piline sahip olduğunu varsayıyorum. Lityum iyon piller, günümüzde akıllı telefonlarda en yaygın kullanılan batarya türüdür. Bu pillerin avantajları arasında hafiflik, yüksek enerji yoğunluğu, uzun ömür ve hafıza etkisi olmaması sayılabilir.

Hafıza etkisi, pilin tamamen boşalmadan şarj edilmesi durumunda kapasitesinin azalması anlamına gelir. Lityum iyon pillerde bu sorun yoktur. Bu yüzden, telefonunuzu %100 yapmadan açmak ve kullanmak piliniz için bir sorun teşkil etmez. Hatta bazı kaynaklar, lityum iyon pillerin %20 ile %80 arasında tutulmasının daha sağlıklı olduğunu belirtmektedir .

Ancak, telefonunuzu ilk kez şarj ederken %100’e ulaştırmanızın da bir zararı olmaz. Bu şekilde, pilinizin tüm hücrelerinin canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, telefonunuzu şarj ederken açık tutmanız da bir sorun yaratmaz. Çünkü akıllı telefonların akıllı bataryaları vardır ve şarj seviyesi %100’e ulaştığında otomatik olarak şarj almayı keserler.

Sonuç olarak, telefonunuzu ilk kez şarj etmek ve kullanmak için herhangi bir kural yoktur. Sizin için en uygun olan yöntemi seçebilirsiniz.

“Samsung” sayfasına dön