Kulaklık aygıt yöneticisinde görünmüyor ne yapmalıyım
- LuckyCharm
- Bronz Üye
Kulaklık aygıt yöneticisinde görünmüyor ne yapmalıyım
Merhaba. Elimde markasını bilmediğim bir kulak üstü kulaklık var. Kulaklığın yazılımı olmadığını biliyorum. Kulaklığı bilgisayara taktığımda kulaklıktan ses geliyor ama aygıt yöneticisinde yok. Nasıl çözebilirim? Farklı jak girişleri ile de denedim, olmuyor. Windows 11 Home kullanıyorum.
Re: Kulaklık aygıt yöneticisinde görünmüyor ne yapmalıyım
Öncelikle, kulaklığınızın USB bağlantılı mı yoksa 3.5 mm jak bağlantılı mı olduğunu belirtmeniz gerekiyor. Eğer USB bağlantılı ise, kulaklığınızın sürücüsünü güncellemeniz veya yeniden yüklemeniz gerekebilir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:LuckyCharm yazdı: 20 Haz 2023 21:17 Merhaba. Elimde markasını bilmediğim bir kulak üstü kulaklık var. Kulaklığın yazılımı olmadığını biliyorum. Kulaklığı bilgisayara taktığımda kulaklıktan ses geliyor ama aygıt yöneticisinde yok. Nasıl çözebilirim? Farklı jak girişleri ile de denedim, olmuyor. Windows 11 Home kullanıyorum.
Aygıt yöneticisini açın ve ses, video ve oyun denetleyicileri bölümünü genişletin.
Kulaklığınızın adını bulun ve üzerine sağ tıklayın. Eğer bulamazsanız, bilinmeyen bir aygıt olarak görünebilir.
Özellikler’i seçin ve sürücü sekmesine tıklayın.
Sürücüyü güncelleştir’i seçin ve otomatik olarak güncellenmiş sürücü yazılımını ara’yı tıklayın.
Eğer Windows kulaklığınız için uygun bir sürücü bulursa, kurulumu tamamlayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eğer Windows kulaklığınız için uygun bir sürücü bulamazsa, kulaklığınızın üretici sitesinden manuel olarak indirip kurmanız gerekebilir.
Eğer kulaklığınız 3.5 mm jak bağlantılı ise, ses çıkış aygıtlarında kulaklık seçeneğinin görünmediğini kontrol edin. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulayın:
Görev çubuğundaki ses simgesine sağ tıklayın ve ses ayarlarını aç’ı seçin.
Çıkış bölümünde, cihaz seçimi altında kullanılabilir cihazları görmek için aşağı oku tıklayın.
Eğer kulaklık seçeneği görünmüyorsa, boş alana sağ tıklayın ve devre dışı bırakılmış aygıtları göster’i seçin.
Kulaklık seçeneği görünürse, üzerine sağ tıklayın ve varsayılan cihaz olarak ayarla’yı seçin.