Merhaba,
W11'de yaşadığım siyah ekran, crash gibi problemlerden sonra dün gece Linux indirip denemek istedim fakat istediğim gibi sonuçlanmadı. Bugün ise W10/11 sürümlerini araştırmaya çalıştım fakat güncel bilgilere pek ulaşamadım.
Oyun için en iyi Windows sürümü hangisi?
Re: Oyun için en iyi Windows sürümü hangisi?
Windows 10 ve Windows 11 arasındaki farkları merak ediyorsanız, size biraz yardımcı olabilirim.RocketMan yazdı: 20 Haz 2023 21:17 Merhaba,
W11'de yaşadığım siyah ekran, crash gibi problemlerden sonra dün gece Linux indirip denemek istedim fakat istediğim gibi sonuçlanmadı. Bugün ise W10/11 sürümlerini araştırmaya çalıştım fakat güncel bilgilere pek ulaşamadım.
Windows 10 ve Windows 11, Microsoft’un en popüler işletim sistemleridir. Her ikisi de bilgisayarınızda çalıştırabileceğiniz, internete bağlanabileceğiniz, oyun oynayabileceğiniz, dosya yönetebileceğiniz ve daha birçok şey yapabileceğiniz programlardır. Ancak aralarında bazı önemli farklar da vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:
Arayüz: Windows 10 ile Windows 11 arasındaki ilk farklardan biri başlat menüsüdür. Windows 10’a göz attığımızda sol altta yer alan işletim sistemi logosuyla ulaşabildiğimiz menüyü Windows 11’de merkezde yer alan logo vasıtasıyla tıklayarak açabiliyoruz. Windows 11’in arayüzü daha yuvarlak hatlara, daha canlı renklere ve daha modern bir tasarıma sahiptir. Ayrıca Windows 11’de yeni özellikler de bulunmaktadır. Örneğin, araç çubuğu, ekranın sağ alt köşesinde yer alan ve size hava durumu, haberler, takvim gibi bilgileri gösteren bir bölümdür. Ayrıca Windows 11’de Amazon Appstore’dan Android uygulamalarını indirebilir ve çalıştırabilirsiniz.
Performans: Windows 11, Windows 10’a göre daha iyi performans sunmaktadır. Bunun nedeni, Microsoft’un bellek yönetimi, sistem kaynakları, güncelleme boyutları ve enerji tasarrufu gibi alanlarda iyileştirmeler yapmış olmasıdır. Windows 11, Windows 10’dan daha hızlı açılır, daha az gecikme yaşatır, daha uzun pil ömrü sağlar ve oyunlarda daha yüksek FPS değerleri verir. Ayrıca Windows 11, DirectX 12 Ultimate, Auto HDR ve DirectStorage gibi yeni grafik teknolojilerini de desteklemektedir.
Güvenlik: Windows 11, Windows 10’a göre daha güvenli bir işletim sistemidir. Bunun nedeni, Microsoft’un yeni donanım gereksinimleri belirlemiş olmasıdır. Windows 11’i çalıştırmak için bilgisayarınızda TPM (Güvenilir Platform Modülü) adlı bir çipin olması gerekmektedir. Bu çip, bilgisayarınızın kimliğini doğrulamak, şifrelerinizi korumak ve kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmak için kullanılır. Ayrıca Windows 11’de Akıllı Uygulama Denetimi adlı bir özellik bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde yalnızca güvenilir kaynaklardan indirdiğiniz uygulamaları çalıştırabilirsiniz.
Bu farkların yanı sıra, Windows 10 ve Windows 11 arasında başka benzerlikler ve farklılıklar da bulunmaktadır.
En son eminee tarafından 17 Ağu 2023 22:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.