"There isn't enough Memory to create a ramdisk device" uyarısı

Kullanıcı avatarı
Emerald
Yeni Üye
Yeni Üye

"There isn't enough Memory to create a ramdisk device" uyarısı

Mesaj gönderen Emerald »

"There isn't enough Memory to create a ramdisk device" uyarısı. Bilgisayarıma format USB'si takıp boot ettiğimde bu hatayla karşılaşıyorum çözümü nedir? Problem RAM'lerde midir? Zaten RAM'lerle alakalı sorun yaşıyordum sistemde uzun süreli takılma vs oluyordu.
Not: Sistemi hiçbir sekilde SSD uzerinden boot edemiyorum BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO hatasi veriyor.
Kullanıcı avatarı
yalin
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: "There isn't enough Memory to create a ramdisk device" uyarısı

Mesaj gönderen yalin »

Emerald yazdı: 20 Haz 2023 21:18 "There isn't enough Memory to create a ramdisk device" uyarısı. Bilgisayarıma format USB'si takıp boot ettiğimde bu hatayla karşılaşıyorum çözümü nedir? Problem RAM'lerde midir? Zaten RAM'lerle alakalı sorun yaşıyordum sistemde uzun süreli takılma vs oluyordu.
Not: Sistemi hiçbir sekilde SSD uzerinden boot edemiyorum BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO hatasi veriyor.
“There isn’t enough Memory to create a ramdisk device” uyarısı, bilgisayarınızda yeterli bellek olmadığı anlamına gelir. Bu uyarı, genellikle Windows kurulumu sırasında veya bazı özel programları çalıştırırken ortaya çıkar. Bu uyarının birkaç olası nedeni ve çözümü vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Bellek kullanımı: Bilgisayarınızda çok fazla program çalıştırıyorsanız veya RAM yoğun oyunlar oynuyorsanız, bellek kullanımınız artabilir. Bu da, RAM’inizde yeterli boş alan kalmamasına neden olabilir. Bu durumda, gereksiz programları kapatmak, bellek kullanımını azaltmak ve RAM’inizi boşaltmak için bilgisayarınızı yeniden başlatmak işe yarayabilir.
Voltaj ayarı: RAM’inize ne kadar çok voltaj verirseniz, o kadar çok ısınır. Voltaj ayarı, genellikle hız aşırtma (overclocking) yapmak isteyenler tarafından yapılır. Hız aşırtma, RAM’inizin daha hızlı çalışmasını sağlar, ancak aynı zamanda daha fazla ısı üretir. Eğer RAM’inizi hız aşırttıysanız, voltaj ayarını düşürmek veya varsayılana geri döndürmek sorunu çözebilir.
Hava akışı: RAM’inizin bulunduğu kasa içindeki hava akışı, ısınmayı etkileyen bir diğer faktördür. Eğer kasanızda yeterli fan yoksa veya fanlar düzgün çalışmıyorsa, RAM’inizin soğumasını zorlaştırır. Ayrıca, RAM’inizin işlemciye veya ekran kartına yakın olması da ısıyı artırabilir3 . Bu durumda, kasanızın içini temizlemek, fan sayısını artırmak veya fan hızını yükseltmek işe yarayabilir.
Soğutucu kasa: Bazı RAM’ler üzerinde metal bir soğutucu kasa (heatsink) bulunur. Bu kasa, RAM’in üzerindeki ısıyı dağıtmaya ve soğutmaya yardımcı olur. Eğer RAM’inizde soğutucu kasa yoksa veya kalitesizse, ısınma riski daha yüksektir2. Bu durumda, soğutucu kasa takmak veya değiştirmek işe yarayabilir.
Bozuk bellek: RAM’inizde fiziksel bir hasar veya arıza varsa, bu da bellek sorunlarına neden olabilir. Bu durumda, RAM’inizi test etmek için [Memtest86] gibi bir program kullanabilirsiniz. Eğer test sonucunda hata bulunursa, RAM’inizi değiştirmeniz gerekebilir.

“RAM” sayfasına dön