600-800 TL arası kablolu mouse önerisi yapar mısınız

Kullanıcı avatarı
Iris
Bronz Üye
Bronz Üye

600-800 TL arası kablolu mouse önerisi yapar mısınız

Mesaj gönderen Iris »

Selam yeni mouse almayı düşünüyorum. Elim 19 cm civarında ve claw palm ortası karışık bir şeklinde tutuyorum.
Bütçem en fazla 900 TL (600-800 daha iyi olur) ve kablolu mouse bakıyorum.

LoL ve CS:GO oynuyorum ve gündelik olarak kullanıyorum.

Araştırıp aklımda olan fareler;

SteelSeries Rival 3
SteelSeries Sensei Ten.
(SteelSeries'lerin sensörleriyle alakalı bir şeyler söylenmişti o yüzden kararsız kaldım)

Razer DeathAdder V2 Mini.
Razer Viper Mini.
(Büyük ihtimal elime küçük gelecekler.)
Kullanıcı avatarı
Ali Gün
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: 600-800 TL arası kablolu mouse önerisi yapar mısınız

Mesaj gönderen Ali Gün »

Iris yazdı: 20 Haz 2023 22:01 Selam yeni mouse almayı düşünüyorum. Elim 19 cm civarında ve claw palm ortası karışık bir şeklinde tutuyorum.
Bütçem en fazla 900 TL (600-800 daha iyi olur) ve kablolu mouse bakıyorum.

LoL ve CS:GO oynuyorum ve gündelik olarak kullanıyorum.

Araştırıp aklımda olan fareler;

SteelSeries Rival 3
SteelSeries Sensei Ten.
(SteelSeries'lerin sensörleriyle alakalı bir şeyler söylenmişti o yüzden kararsız kaldım)

Razer DeathAdder V2 Mini.
Razer Viper Mini.
(Büyük ihtimal elime küçük gelecekler.)
Bu kriterlere uygun olarak size bazı mouse önerileri sunacağım.

Logitech G Pro X Superlight: Bu mouse ultra hafif (63 gram) ve yüksek hassasiyetli (25600 DPI) bir optik sensöre sahip. HERO 25K sensörü ile gecikmesiz ve doğru bir izleme sağlıyor1. Ergonomik ve sade bir tasarıma sahip. Fiyatı 899 TL.
Razer Viper Ultimate: Bu mouse da hafif (74 gram) ve yüksek performanslı (20000 DPI) bir optik sensöre sahip. Focus+ sensörü ile 50G ivme ve 650 IPS hız sunuyor. Hem sağ hem de sol elini kullanan oyuncular için uygun bir tasarıma sahip. Fiyatı 899 TL.
SteelSeries Rival : Bu mouse daha uygun fiyatlı (399 TL) ama yine de kaliteli bir seçenek. TrueMove Core sensörü ile 8500 DPI ve 35G ivme sunuyor. RGB aydınlatması da var. Fiyatı 399 TL.
Bu öneriler size uygun olmayabilir veya başka seçenekler arayabilirsiniz. Bu durumda, mouse alırken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler şunlardır:

Mouse’un ergonomisi: Mouse’un elinize uygun olması, rahat tutuş sağlaması ve yorulmadan kullanabilmeniz önemlidir. Mouse’un boyutu, şekli, ağırlığı ve malzemesi bunu etkiler.
Mouse’un sensörü: Mouse’un hareketlerinizi doğru ve hızlı bir şekilde algılaması için iyi bir sensöre ihtiyacınız vardır. Optik sensörler genellikle lazer sensörlere göre daha iyidir. DPI (dots per inch) değeri, mouse’un hassasiyetini gösterir. Yüksek DPI değeri daha fazla hassasiyet anlamına gelir, ancak çok yüksek DPI değerleri de istenmeyen sapmalara neden olabilir.
Mouse’un düğmeleri: Mouse’un kaç tane düğmesi olduğu, nerede yer aldığı, nasıl tıkladığı ve programlanabilir olup olmadığı önemlidir. Daha fazla düğme, daha fazla işlevsellik demektir, ancak aynı zamanda daha fazla karmaşıklık da demektir. Düğmelerin yerleri elinize uygun olmalı ve kolayca erişebilmelisiniz. Düğmelerin tıklama hissi de size uygun olmalı, çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Programlanabilir düğmeler ise size farklı oyunlarda veya uygulamalarda farklı komutlar atayabilme imkanı verir.
Mouse’un kablosu: Mouse’un kablosuz veya kablolu olması da tercih meselesidir. Kablosuz mouse’lar size daha fazla hareket özgürlüğü verir, ancak pil ömrüne dikkat etmeniz gerekir. Kablolu mouse’lar ise daha güvenilir ve gecikmesiz bir bağlantı sağlar, ancak kablo uzunluğu veya kalitesi sorun yaratabilir.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.😊

“Fare” sayfasına dön